Izdajanje prenovljenih različic studijskih albumov se je Taylor Swift izjemno obrestovalo. Foto: AP
Izdajanje prenovljenih različic studijskih albumov se je Taylor Swift izjemno obrestovalo. Foto: AP

"29. avgusta je Taylor Swift postala prva ženska v Spotifyevi zgodovini, ki je dosegla 100 milijonov poslušalcev mesečno," so na družbenih omrežjih zapisali v omenjeni platformi. Do absolutnega rekorda Taylor Swift manjka še dobrih 10 milijonov poslušalcev – pred njo je na lestvici namreč (le) The Weeknd, ki ga je iztekajoči se mesec poslušalo nekaj več kot 110 milijonov ljudi. The Weeknd je magično mejo 100 milijonov poslušalcev presegel februarja.

Na absolutni lestvici Taylor Swift sledi Bad Bunny, ki ga je avgusta poslušalo 80 milijonov ljudi, na četrtem mestu je Ed Sheeran s 77 milijoni poslušalcev, še navaja Spotify.

Dosežek je priljubljeni glasbenici uspel tudi po zaslugi julija izdanega albuma Speak Now (Taylor’s Version), ki ga je – tako kot že dva albuma predtem – na novo posnela po sporu z nekdanjo založbo Big Machine, ki ji je prepovedala uporabo skladb s prvih šestih studijskih albumov. Album se je takoj zavihtel na vrh Bilboardove lestvice najbolj poslušanih albumov, še trije prejšnji albumi pa so bili uvrščeni med 10 najbolj poslušanih. Swift je tako postala šele tretja izvajalka v zgodovini, ki je imela sočasno med desetimi najbolj poslušanimi štiri albume.

Kot kaže, pa se ji obeta še en rekord: konec oktobra bo, kot je že nekaj časa namigovala, izdala še en prenovljen album – 1989 (Taylor’s Version) –, ki je že od izida, 27. oktobra 2014, veljal za prelomnega, saj je označeval glasbeni prehod od kantrija, s katerim je Swift zaslovela, k popu. Prenovljena, Taylorina različica bo izšla na isti dan, kot je pred devetimi leti izšel izvirnik, pričakovati pa je, da se bo, tako kot vsi do zdaj izdani prenovljeni albumi, takoj zavihtel na vrhove lestvic najbolj poslušanih.

Taylor medtem žanje tudi nepredstavljivo navdušenje nad turnejo Eras, ki jo je v ZDA zaznamovala prava evforija, zdaj pa se ta seli še na druge celine. Že napovedanim koncertom, ki si zgoščeno sledijo vse do jeseni prihodnje leto, je nedavno dodala še 15 novih severnoameriških datumov oz. prizorišč.