Gibonni je med celim koncertom stopnjeval komunikacijo z občinstvom. In kot je priznal, je nastop vzel kot svojevrstno sprostitev. Foto: MMC RTV SLO
Gibonni je med celim koncertom stopnjeval komunikacijo z občinstvom. In kot je priznal, je nastop vzel kot svojevrstno sprostitev. Foto: MMC RTV SLO
Gibonni
Pevcu, čigar pravo ime je Zlatan Stipišić, je bila glasba položena v zibko. Rodil se je v družino z dolgoletnimi glasbenimi izkušnjami, saj je bil njegov oče Ljubo cenjen skladatelj, svojo glasbeno pot pa je začel v metalski skupini Osmi putnik. Foto: MMC RTV SLO

"Ljudje, moram vam priznati, da bolj uživam na malih koncertih kot v velikih dvoranah, zato ker vas lahko vidim v oči, vse mi je lepo, nikamor se nam mudi," je v enem izmed nagovorov, zbranih v ljubljanski Cvetličarni2, priznal Gibonni. Neučakana množica, ki se je zbrala le nekaj metrov od dvorane, kjer je potekala košarkarska vojna živcev, je Splitčana na oder privabila s skandiranjem: "Gibo, Gibo, Gibo …"

Eden izmed najbolj priljubljenih izvajalcev tako na Hrvaškem kot v Sloveniji (je potrdil sinočnji koncert) se je že na začetku potožil, da mu je zelo težko pripraviti, kaj novega za svoje občinstvo, saj ga ta tako dobro pozna. Kljub temu mu presenečenj ni zmanjkalo. V neprestanem stiku s prvimi vrstami, kjer so le redki ostali, ne da bi se rokovali z njim, je Gibonni imel v šahu celo nabito polno Cvetličarno2 – od začetka do konca. "Kdo mora iti jutri v šolo? Prespi jo. Uči se od Dalmatinca, on to ve. Po zabavi se ne gre nikamor," se je šalil pevec med glasbenimi premori. Vmes pa se je še ponujal, da zbrane počasti s kavo ali čajem ali s čim močnejšim.

Ni pa ostalo le pri nagovarjanju, tako je pri skladbi U ljubav vjere nemam na oder povabil zakonski par, ki mu je pomagal odpeti verze refrena (več si poglejte v posnetku spodaj).

Za vsakogar se je našlo nekaj
Pevec, ki je lani izdal svoj osmi studijski izdelek Toleranca, je ob spremljavi svojega benda in vokalistov bolj kot predstavljal nove skladbe iz Tolerance (predstavil je le štiri – Toleranca, Žeđam, Zamoli me, Čemu se nadaš, srce moje), obujal nostalgične trenutke s uspešnicami, kot so (skladba za množice) Ovo mi je Škola, (prearanžirana z vložkom salse) Tempera, (v kitarsko solažo vpet) Libar in druge. In če je Gibonni skrbel za veselje in zadovoljstvo predvsem nežnejšega spola, je moški del še toliko bolj razveselil prihod nekdanje članice skupine Divas, Ivane Husar.

Četudi ni ponudil nič, kar ne bi bili že od njega vajeni, je po odzivu njegovih najzvestejših podpornikov bilo tudi tokrat jasno (ko ga niso želeli spustiti z odra), da ga bomo še večkrat videli pri nas. Priložnost zamujena? Brez skrbi, vrnil(a) se bo.