Gregor Ravnik – Torek

V glasovanju za veliko nagrado so enakovredno sodelovali strokovna žirija, žirija izbranih radijskih postaj, javnost s telefonskim glasovanjem in občinstvo v Avditoriju. Ravniku sta največ točk namenili tako žirija kot javnost.

Izidi glasovanja. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Izidi glasovanja. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo je prejel Matjaž Romih za skladbo Običajen par v izvedbi BosaZnova, za najboljšo glasbo pa zasedba Bomb Shell za skladbo Potujem.

Nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja je pripadla skupini BOOOM! (Portoroško sonce). Tej skladbi sta največ glasov namenila tudi občinstvo v Avditoriju in žirija radijskih postaj. V skupnem seštevku glasovanja za veliko nagrado je BOOOM! za Ravnikom zaostal za dve točki (42:40).

BosaZnova – Običajen par
Bomb Shell – Potujem
BOOOM! – Portoroško sonce

Voditeljske izkušnje sta znova združili Lorella Flego in Bernarda Žarn, na odru pa sta se jima pridružila še Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač z bolj nekonvencionalni zamislimi in rekviziti, kot so plastične rože, retrokopalke in maske za risana junaka Pipija in Melkijada.

Strokovna komisija v sestavi Alenka Godec, Tadej Tadič, Aleksander Radič, Emanuela Montanič Sekulović, Alesh Maatko, Aleksandra Čermelj in Andrea Flego je za nastop na festivalu med 73 prijavljenimi izbrala 14 skladb.

Prvi je na oder stopil Simon Vadnjal s skladbo Prizma, sledili pa so Saša Lešnjek s Tipi z jeepi, BosaZnova z Običajen par, Marijan Novina z Zgodba ribiča, RiNa s Ko dan zaspi, Žigan Krajnčan & Teo Collori z Jadra, Stela Sofia s Sebe daj, Bomb Shell s Potujem, Alya Elouissi z Valovim, BOOOM! s Portoroško sonce, Annia z Na pol poti, Boštjan Velkavrh z Za druge in zase, Ani Frece & Hotel za srečo z Razvajenka in Gregor Ravnik s Torek.

Izvajalce na odru je pod vodstvom Tomija Puriča spremljal devetčlanski ansambel.

Po koncu tekmovalnega dela so v času glasovanja Eva Boto, Lea Sirk, Slavko Ivančić in Tulio Furlanič izvedli venček uspešnic, predvsem v spomin na umrla istrska glasbenika Danila Kocjančiča in Enza Hrovatina (glej video spodaj).

MMS: Eva Boto, Lea Sirk, Slavko Ivančić in Tulio Furlanič izvedli venček uspešnic

Na lanskem festivalu Melodije morja in sonca sta zmagali Anika Horvat in Tinkara Kovač s skladbo Do roba in še čez.

Posnetek celotnega festivala:

Melodije morja in sonca 2023, posnetek celotnega festivala

Spodaj si lahko ogledate še nastope preostalih letošnjih izvajalcev:

Simon Vadnjal – Prizma
Saša Lešnjek – Tipi z jeepi
Marijan Novina – Zgodba ribiča
RiNa – Ko dan zaspi
Žigan Krajnčan & Teo Collori – Jadra
Stela Sofia – Sebe daj
Alya Elouissi – Valovim
Annia – Na pol poti
Boštjan Velkavrh – Za druge in zase
Ani Frece & Hotel za srečo – Razvajenka