Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pri Forbesu so zapisali, da se je bogastvo 40-letnice, ki so ga še oktobra lani ocenili na 780 milijonov ameriških dolarjev, povečalo na milijardo.

Nove milijarde Kanyeja naredile za najbogatejšega temnopoltega Američana

K temu sta pripomogla dva donosna posla, kot sta kozmetična znamka KKW Beauty in znamka spodnjega perila za oblikovanje postave Skims, pa še zaslužek pri resničnostnih televizijskih programih, sponzorske pogodbe in številne manjše naložbe.

Na Forbesovem seznamu milijarderjev je 2755 ljudi, na samem vrhu je ustanovitelj Amazona Jeff Bezos, pa tudi Kimin kmalu nekdanji mož Kanye West. Raperjevo neto vrednost so pri Forbesu ocenili na 1,8 milijarde dolarjev, največ je k temu zaslužku prispevala modna linija športnih copat in oblačil Yeezy.

Kimina polsestra Kylie Jenner je izgubila status milijarderke, so še sporočili iz Forbesa. Na to je vplivalo slabo leto za prodajo kozmetičnih izdelkov med pandemijo novega koronavirusa in tudi to, da je družina precenila prihodke od kozmetične znamke Kylie Cosmetics, ki je zdaj v 51-odstotni lasti Coty Inc. Bogastvo 23-letnice zdaj znaša približno 700 milijonov dolarjev.