Milijarder Kanye. Foto: EPA
Milijarder Kanye. Foto: EPA

Pogodbi s podjetjema Adidas in Gap sta vredni od 2,6 do 3,9 milijarde evrov, samo nova kolekcija, ki je nastala v sodelovanju z Gapom in se bo na policah trgovin znašla to poletje, bi zvezdniku lahko prinesla več kot 800 milijonov, ocenjuje revija Bloomberg.

Blagovna znamka Yeezy prinaša milijone. Foto: EPA
Blagovna znamka Yeezy prinaša milijone. Foto: EPA

Kanye West ima 94 milijonov tudi v gotovini in delnicah, približno toliko so nanesle še avtorske pravice za njegovo glasbo, skoraj 10 milijonov evrov pa so vredne preostale stvari, kamor je vložil svoj denar – na primer v podjetje SKIMS, pod katerega se je podpisala njegova (kmalu že nekdanja) žena Kim Kardashian, s katero imata štiri otroke.

Kot piše spletna stran Celebrity Net Worth, ki meri, koliko so "težki" zvezdniki, je bilo Westovo premoženje še aprila lani ocenjeno na 2,6 milijarde, nove tri milijarde pa so ga izstrelile tudi na prvo mesto med najbogatejšimi temnopoltimi Američani. Za seboj je pustil Oprah Winfrey, Davida Stewarda, Roberta F. Smitha in Michaela Jordana.

Kim vložila zahtevek za razvezo

V zasebnem življenju pa glasbeniku ne gre vse tako po maslu kot v poslovnem.

Po sedmih letih zakona je njegova slavna žena prejšnji mesec vložila prošnjo za razvezo zakona. Pred poroko leta 2014 (dve leti po tem, ko sta postala par) sta Kardashianova in West sicer podpisala predporočno pogodbo, tako da naj delitev premoženja ne bi bila sporna, tudi glede skrbništva nad sedemletno North, petletnim Saintom, triletno Chicago in skoraj dve leti starim Psalmom naj bi se že dogovorila, da jih bosta vzgajala skupaj.

Kim in Kanye imata podpisano predporočno pogodbo. Foto: Reuters
Kim in Kanye imata podpisano predporočno pogodbo. Foto: Reuters

Westovi ekscesi

Toda v Hollywoodu se ločitve lahko čez noč spremenijo v umazano vojno, Kanye pa poleg tega trpi še za bipolarno motnjo, za katero je značilno, da se pri njej pojavljajo obdobja pretiranega veselja in manije, obdobja brez veselja in energije (depresije) ali pa obdobja, ko je oseba polna energije in hkrati potrta (mešana epizoda).

Vrhunec manične faze je dosegel julija lani, ko je kot predsedniški kandidat, odet v neprebojni jopič na shodu v Charlestonu, začel svoj pohod na Belo hišo.

A njegov govor je bil izjemno konfuzen, poln spornih in ne najbolj razumljivih izjav, med drugim pa je tudi dejal, da sta s Kim sprva skušala splaviti svojo prvorojenko North.

Pozneje je v seriji polnočnih tvitov zapisal, da ga skušata Kim in njena mama Kris zapreti v norišnico, dan zatem pa je zapisal, da razmišlja o ločitvi ter da sta tako Kim kot Kris zagovornici bele nadvlade.