Praznična vasica na Trgu francoske revolucije. Foto: Organizator
Praznična vasica na Trgu francoske revolucije. Foto: Organizator

A letos je ponudbo v prestolnici obogatila Mastercardova praznična vasica na Trgu francoske revolucije, tik ob Križankah, kjer v lesenih brunaricah izbrano pijačo in jedačo strežeta z eno Michelinovo zvezdico ovenčani restavraciji Atelje in Grič, poleg njiju pa je tu še izvrstni suši Nonbiri Sushija, Hiša Polonka z Valterjem Kramarjem, friko in rostbifom ter Merit Lounge s šampanjci in preostalo malce višjo ponudbo pijač.

Praznična vasica se je odprla konec tedna, kuhali in točili pa vam bodo med 14. in 22. uro vse do 17. decembra.

Sloviti angleški rostbif Hiše Polonke, jed, ki izvira iz časov stare Hiše Franko, preden je kuhinjo prevzela Ana Roš. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Sloviti angleški rostbif Hiše Polonke, jed, ki izvira iz časov stare Hiše Franko, preden je kuhinjo prevzela Ana Roš. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Organizacijo praznične vasice letos podpirata tudi Mestna občina Ljubljana in Turizem Ljubljana.

Sorodna novica Ljubljana se je odela v praznično podobo

"Prazničnost je obdobje, ki nas povezuje in združuje. Meščanom, meščankam, domačim in tujim obiskovalcem želimo zagotoviti prijetno vzdušje praznične Ljubljane tudi skozi vrhunsko kulinarično doživetje. Z veseljem v projektu December v Ljubljani pozdravljamo novo družinsko članico, Mastercard praznično vasico, kjer bodo vrhunski šefi skrbeli za okusen uvod v praznične dni," je povedala Petra Stušek iz Turizma Ljubljana.

Restavracija pop-up z michelinovimi chefi

Poleg omenjene vasice pa bo pod okriljem Mastercarda svoja vrata drugo leto zapored odprla tudi restavracija pop-up, tokrat bo gostovala v hotelu Antiq Palace.

Na 12 večerjah se bodo predstavili prejemniki Michelinovih priznanj, od tega bo sedemkrat kuhala Ana Roš z ekipo Hiše Franko, za preostale večerje pa bodo poskrbeli Luka Košir (Grič), Jorg Zupan (Atelje), Jakob Pintar (TaBar), Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu – Zemono) in David Žefran (Milka).

Uvodna večerja bo 5. decembra, rezervacija mest pa je mogoča na spletni strani priceless-popup.si.

Decembrsko vzdušje bo obogatila tudi Miza za vsakogar. Prav posebna miza, ki bo poudarjala družbeno vključevanje vseh skupin. Za posebno omizje bo lahko sedel vsak, namenjena pa bo predvsem tistim, ki se v življenju srečujejo s številnimi ovirami ali izzivi.