Alma Kochavy, soustanoviteljica kulinaričnega projekta, je zatrdila, da se bo, če bosta vreme in zdravje dovoljevala, Odprta kuhna v Ljubljani do konca oktobra. Foto: Odprta kuhna
Alma Kochavy, soustanoviteljica kulinaričnega projekta, je zatrdila, da se bo, če bosta vreme in zdravje dovoljevala, Odprta kuhna v Ljubljani do konca oktobra. Foto: Odprta kuhna

Organizatorji Odprte kuhne so si vso sezono prizadevali, da bi nadoknadili zamujeno in svojo osveženo ponudbo predstavili tudi drugje. Pred koncem 9. sezone se tako karavana Odprte kuhne odpravlja na pot. Kulinarična tržnica se bo, poleg tradicionalnih petkov na ljubljanskem Pogačarjevem trgu, kjer naj bi "druženja" potekala vse do konca oktobra, ob sobotah mudila na trgih po vsej Sloveniji.

Letos je na Ptuju že zadišalo. Foto: Odprta kuhna
Letos je na Ptuju že zadišalo. Foto: Odprta kuhna

"Končno se lahko podamo na pot, se srečamo s prijatelji in sklenemo nova poznanstva," je dejal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne, in poudaril, da si zadnje tople sončne dni želijo izkoristiti za sproščena, a odgovorna druženja na svežem zraku.

Prva postojanka bo 11. septembra, ko bodo jedci dobrote lahko okušali na Glavnem trgu v Novem mestu, kjer so 2019 organizatorji imeli izjemen začetek. Čeprav je Ptuj edina lokacija, ki jo je Odprta kuhna letos že obiskala, bo na Mestnem trgu znova zadišalo 18. septembra, 25. septembra bo premierno zacvrčalo v atriju Lanthierijevega dvorca v Vipavi, konec jesenske turneje bo 2. oktobra, ko se bo kulinarična tržnica po sedmih letih vrnila tudi na Trg svobode in Glavni trg v Slovenj Gradcu.

V Novem mestu se bo kmalu predstavilo več kot 25 ponudnikov

Novo mesto bo prva postojanka. Foto: Odprta kuhna
Novo mesto bo prva postojanka. Foto: Odprta kuhna

"Novomeščanke in Novomeščani so se že v preteklih letih izkazali kot veliki ljubitelji slovenske kuharske zakladnice, pokuševalci tujih specialitet in podporniki lokalnih dobrot," je v pričakovanju 11. septembra, kjer se bo predstavilo več kot 25 ponudnikov iz različnih krajev, povedal Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto, in dodal, da verjame, da bo kulinarični projekt znova pritegnil številne ljubitelje raznolikih okusov.

Vsa gostovanja se bodo sicer med 11. in 21. uro, na vseh lokacijah bodo organizatorji sledili načelu, da se Odprta kuhna uveljavi kot vzor do okolja prijazne tržnice, zato bodo vso hrano in pijačo stregli le v povratni ali biorazgradljivi embalaži in kozarcih ter skrbeli za skrbno ločevanje odpadkov.