Rogan je v videu, ki ga je objavil v sredo na Instagramu, razkril, da se je v soboto začel počutiti slabo, zato se je izoliral od preostalih članov družine. Ker je dobil še vročino in mrzlico, je "takoj vedel, za kaj gre", zato se je testiral na novi koronavirus, izvid pa je potrdil, da je zbolel za covidom-19.

Kot je še pojasnil znani komentator tekem borilnih veščin (UFC), so ga zdravili z različno kombinacijo zdravil – vključno z zdravilom za zajedavce ivermektinom, ki ga uradna medicina odločno odsvetuje, saj njegova učinkovitost še ni potrjena z verodostojnimi študijami –, dobil pa je tudi infuzijo vitamina D.

Ob tem je svojim oboževalcem zagotovil, da se že počuti bolje: "Najhujša je bila nedelja, v ponedeljek je bilo malo bolje, v torek pa še malo bolje kot dan prej." A kljub boljšemu počutju bo moral izpustiti napovedano gostovanje v Nashvillu, je še obvestil svoje sledilce.

Rogan je po poročanju CNN-a zelo priljubljen med nasprotniki cepljenja, predvsem zaradi svoje nedavne izjave, da bi povprečnemu 21-letniku odsvetoval cepljenje. "Če si zdrav, če telovadiš, če si mlad in uživaš primerno hrano, mislilm da ni treba skrbeti zaradi tega," je o bolezni med drugim dejal v svojem podkastu The Joe Rogan Experience.

Ko so se zaradi njegovih stališč nanj usule kritike, je zagotovil, da "ni proticepilec", obenem pa priznal, da glede cepljenja ali poznavanja bolezni "ni najbolj zanesljiv vir informacij". Pred poletnim odmorom je nato napovedal, da se bo cepil, zdaj pa ni razkril, ali je bil pred okužbo dejansko cepljen ali ne, še navaja CNN.