Foto:
Foto:
Osvajalec na delu
Poljub po zraku
Zapeljivčev pogled

Zakaj je bil Casanova tako zelo uspešen lomilec ženskih src?
Zato, ker je znal izkoristiti "pravi trenutek". Ob nevihtah, na raznoraznih zabavah, prireditvah, srečanjih, na počitnicah, na dolgih popoldanskih sprehodih itd.

Takrat, ko so prisotni občutki veselja, radoživosti, pričakovanja, želja po novih, eksotičnih pripetljajih, ki niso vsakdanja in dolgočasna.
Takrat, ko ni odveč nabrati si izkušnje z novimi smehljaji, domiselnimi frizurami, drznimi pogledi, sočnimi ustnicami, osebnimi zgodbami, novimi grehi, nepozabnimi šalami, ki se jim bomo smejali še leta pozneje. Ko želimo pobegniti od vsakdanjih skrbi in "butastih" ljudi. Casanova se je tega zavedal in, kar je veliko bolj bistveno: znal je "zagrabiti" žensko, jo poljubiti in ... odpeljati tja, od koder ni želela pobegniti. Da, točno takrat. In točno to. Zlil se je v njeno trenutno občutenje, ji prisluhnil in jo pomiril. Casanova ni brskal po svojem spominu, kje živi kakšno dekle in ji šel trkati na vrata, češ, kako si, želel sem te videti. Njegov cilj je bil jasno določen: opaziti jo, osvojiti jo, zapustiti jo.

Kateri moški so "Casanove"?
Njih pa res ni težko prepoznati. Izdaja jih pogled (to je jasno kot dejstvo, da ima dan 24 ur). Ki je doooolg. In nepremičen. Ne bo ga umaknil z ženske, ki je (morebitna) tarča, pa čeprav bi se zato moral odpovedati še enemu vrčku piva za mizo s svojimi prijatelji, vožnji s skuterjem na vodi, partiji taroka in podobnim (družabnim) dogodivščinam. Predvsem pa: niso sramežljivi, ko je treba pristopiti do ženske. Čemu vse to? Izziv. Izziv, drage moje.

Drugi sestavni deli "metode Casanova"
"Casanove" nimajo težav z izražanjem komplimentov v velikanskih količinah, ki se po navadi stopnjujejo iz ure v uro. Najbolj vešči so že ugotovili, da precej "pali", če opazijo podrobnosti na ženski obleki, nakitu, izboru besed, ki jih dekle uporablja, frizuri in kar je še tega. V bistvu pa najbolj uživajo, če jim ženska da vedeti, da mu gre super in da naj nikar ne prekine govoričenja, saj je ravno ona tista srečnica, ki je (končno!?) spoznala nekoga, ki se lahko ponaša z dandanes tako redko lastnostjo, kot je povsem neškodljiva spontana domišljija.

Novodobni "Casanova"
Uporabljajo novodobno tehnologijo in novodobne (postmoderne) metode. Največkrat so to sms- in mmssporočila, elektronska pošta in vse različice programčkov msn, skype. Od starejših Casanov se ločijo po tem, da si za osvajanje vzamejo malce več časa (npr. kar cel teden), poleg tega pa se potrudijo celo do te mere, da se po ovinkajočih se poteh sami "pozanimajo" za ustrezne podatke.

Zakaj si (še vedno!?) veliko žensk želi iz avanture prestopiti v resno zvezo?
Z njim, "Casanovo", seveda. Najverjetneje zato, ker menijo, da so takšni moški odločni, da so čustveno odprti, inteligentni, izjemno nedolgočasni, zanimivi, iskreni, romantični, strastni, da jih ni sram pokazati in povedati kaj (trenutno) čutijo, kaj mislijo in da znajo lepo ravnati z žensko. Da se potrudijo. Da so izbirčni in "izbirek" znajo izbrati. Da so mojstri svojega življenja, saj so si sposobni sami "organizirati" način, kako bodo najbolje in najbolj kakovostno preživeli čas oz. situacijo, v kateri so se znašli (npr. zabava, počitnice, tečaj, večdnevni seminar itd).

"Casanove" imajo rok trajanja
Absolutno. Nekaj ur. Ali celo dni (če ste na primer na morju en teden, opazi pa vas tretji dan - čas za osvajanje neusmiljeno teče). Ampak, nemogoče je mogoče in ... redki, res izjemno redki so tisti "Casanove", ki se pa ravno pri vas odločijo, da se bodo "ustalili".

Zato, drage moje, kljub temu da ste se že kdaj ujele pri razmišljanju, da vas bo pa morebiti res poklical ali vam poslal sms (če ste bile tako navdušene, da ste mu zaupale svojo telefonsko številko) ... nikar, ne bodite prismuknjene. Raje si obraz potunkajte v umivalniku ledu ali pa pojdite jest pekoče feferone.
Avantura je avantura in smisel avanture je ostati avantura, ki jo hranite v lepem spominu.

Tanja Mojzer