Camille Vasquez je v svojem sklepnem govoru izpostavila številne nedoslednosti v pričevanju Amber Heard in dokaze, ki so govorili Deppu v prid. Ta je trdil, da je bil žrtev partnerskega nasilja on. Foto: AP
Camille Vasquez je v svojem sklepnem govoru izpostavila številne nedoslednosti v pričevanju Amber Heard in dokaze, ki so govorili Deppu v prid. Ta je trdil, da je bil žrtev partnerskega nasilja on. Foto: AP

Camille Vasquez, ki je bila ob začetku sojenja zgolj družabnica, je iz šest tednov dolge sodne drame izšla kot največja zvezdnica, predvsem zaradi svojega neusmiljenega, ostrega navzkrižnega zasliševanja Amber Heard (del si lahko ogledate tu) in sklepnega govora.

“Presrečni smo, da lahko sprejmemo Camille kot partnerko," je v izjavi za javnost zapisal William Baldiga, predsednik pisarne Brown Rudnick.

"Običajno taka naznanila prihranimo za konec fiskalnega leta. A Camillina predstava na sojenju Johnnyja Deppa je dokazala svetu, da je pripravljena za naslednji korak že zdaj. Neverjetno smo ponosni nanjo in se že veselimo, kaj bo dosegla kot naša najnovejša partnerka.”

Sorodna novica Vse oči uprte v odvetnico Johnnyja Deppa.

Poteza bi sicer lahko bila tudi taktična, saj se je, kot poroča New York Post, za Vasquezovo takoj po zmagi Deppove ekipe prejšnji teden vnela prava vojna med odvetniškimi pisarnami, saj so si jo vsi želeli zmamiti k sebi. Prav tako je mlado odvetnico kubansko-kolumbijskega rodu s ponudbami zasul Hollywood.

Vasquezova se je na napredovanje odzvala s sporočilom, da je “presrečna, da so ji pri Brown Rudnicku izkazali polno zaupanje". “Ponosna sem na edinstveno nadarjeno ekipo, ki sem jo imela čast voditi, z vzornim ekipnim delom in sodelovanjem, ter se že veselim, da bom še naprej zastopala kulturo odličnosti pisarne Brown Rudnick," je zapisala.

Kot družabnica dobila neobičajno veliko vlogo

Kar nekaj pravnih strokovnjakov je izrazilo presenečenje, da so pri Brown Rudnicku Vasquezovi kot "zgolj" družabnici zaupali tako veliko vlogo v Deppovi pravni ekipi.

Vasquezova je del Deppove pravne ekipe že več let. Foto: AP
Vasquezova je del Deppove pravne ekipe že več let. Foto: AP

Vasquezovi in njenim kolegom z Benom Chewem na čelu, ki so med sojenjem delovali skrajno povezano, tako med seboj kot z Deppom, je uspelo prepričati poroto, da je Amber Heard kriva obrekovanja svojega nekdanjega soproga, ko je v svoji kolumni v Washington Postu leta 2018 zapisala, da je postala “obraz družinskega nasilja".

Sorodna novica Depp proti Heard: Verjeti vsem ženskam ali verjeti dokazom?

Neimenovana odvetnica, partnerka znane odvetniške pisarne iz Los Angelesa, je za New York Post povedala, da je bila “zelo presenečena, da je bila Vasquezova zgolj družabnica", glede na to, da je z navzkrižnim zasliševanjem Heardove dobila praktično največjo nalogo na sojenju.

"Običajno družabniki ne dobijo takih nalog – navzkrižno zasliševanje in sklepni govor, to je izjemno izjemno redko," je dejala.

Ponudbe dežujejo

Presrečna Ben Chew in Camille Vasquez po torkovi razsodbi. Foto: AP
Presrečna Ben Chew in Camille Vasquez po torkovi razsodbi. Foto: AP

Od torkove razsodbe, v kateri je porota Deppu prisodila 15 milijonov dolarjev za prestano škodo, je Camille Vasquez prejela tudi vrsto ponudb za TV-oddaje.

“Agenti že krožijo okoli Camille, ker se zavedajo, da je redka kot samorog – pametna, bistra, umirjena, zbrana odvetnica, katere močna predstava med sojenjem jo je izstrelila tako visoko v javno polje, kot le redko vidimo," je povedal vir za The Post. “In dejstvo, da je predstavnica etnične manjšine, je samo še dodatni bonus."

Prvi intervju Camille Vasquez in Bena Chewa

Camille Vasquez in Ben Chew sta prvi intervju bo razsodbi danes dala za oddajo Good Morning America, kjer sta med drugim namignila, da bi se Depp lahko odrekel milijonom, ki mu jih je prisodila porota, saj da je bil njegov cilj vseskozi, da pride resnica na dan, ne pa, da bi se z njo finančno okoristil.

Medtem je na strani Amber Heard njena glavna odvetnica Elaine Bredehoft dala prvi intervju le dan po razsodbi, in sicer je v oddaji CBS Mornings potrdila, da se bo Amber na razsodbo pritožila, poroto obtožila, da je bila zavedena zaradi javne podpore Deppu, in poraz Heardove označila za poraz vseh žensk, ki se izrečejo proti partnerskemu nasilju.