Carli, Izolan, ki živi v Pomjanu pri Kopru, je vplivnež, ki na Facebookovemkanalu profilu in na YouTube objavlja pozitivno in športno naravnane videoposnetke. Svoj čas in energijo usmerja v raziskovanje različnih načinov za izboljšanje življenja. Zelo je zagret za metodo Wima Hofa, Nizozemca, ki v kratkih hlačah in poletnih obuvalih premaguje ekstremni mraz in led. Po njegovem vzoru bo Carli v nedeljo, 21. februarja, z nekaj somišljeniki v kopalkah osvojil Slavnik. S somišljeniki se bodo dobili v Podgorju, kjer se bodo segreli, slekli, pripravili telo na pohod in nato osvojili ta vrh.

Carli je v pogovoru z voditeljico Radia Koper v oddaji Dopoldan in pol Natašo Benčič dejal, da se je sam tehnike Wima Hofa lotil najprej z dihanjem in mrzlim prhanjem. K temu je pritegnil tudi nekaj prijateljev. "Vedno dan začnemo s pravilnim dihanjem in s prhanjem z mrzlo vodo. Nato se odpravimo na pohod. Slečemo se in hodimo po mrazu. Preživimo brez težav."

A te metode ni treba nujno izvajati v hribih ali mrzlem morju, začnemo lahko kar doma. Kako? "Ko se zbudimo, spijemo kozarec vode, da nimamo suhih ust. Uležemo se v posteljo, kjer naredimo dihalne vaje. Vstanemo, se slečemo, gremo pod prho. Začnemo s toplo vodo, končamo pa s 15- do 20-sekundnim curkom mrzle vode. Pozneje to stopnjujemo, da se z mrzlo vodo prhamo dve do tri minute. To je to – 20–30 minut potrebujemo, da zdravo začnemo dan," je dejal Carli.

Kako lahko s tem projektom pomagate pomoči potrebnim, pa je Žan razložil v spodnjem pogovoru.

V kopalkah na Slavnik