Panč ima že ustaljen termin – druga polovica avgusta – in lokacijo: Ljubljanski grad. Foto: Tomaž Kos
Panč ima že ustaljen termin – druga polovica avgusta – in lokacijo: Ljubljanski grad. Foto: Tomaž Kos

Očeta festivala, Tin Vodopivec in Andrej Težak – Tešky, ki sta že desetletje in pol eden glavnih motorjev domače ter regionalne stand up scene, sta sestavila drugo koronsko izdajo Panča. 14. Panč je glede kapacitete še vedno manjši kot v "normalnih" časih, spet za dan daljši, gostitelja pa ga opisujeta kot: "Ne bo največji – ampak bo pa zelo dober!"

"Kapaciteta prizorišča je manjša za 35 odstotkov, ker želimo obiskovalcem omogočiti ogled predstav brez mask, nakup vstopnic pa je mogoč tudi z novim turističnim bonom. Programsko se kljub obilju prepoznavnih imen obeta veliko svežine, saj so nekateri komiki v zadnjih dveh letih nastopali zelo malo oziroma sploh ne, časa za pisanje in piljenje šal pa so imeli več kot dovolj," pravita Tin in Tešky.

Med 29 komiki so letos tudi štiri dame in kar nekaj novincev, med katerimi opozarjajo predvsem na vzhajajočega Alena Boriška. Po dolgem času na odru Panča letos ne bo Tina Vodopivca, ki se kot režiser in producent pripravlja na snemanje svojega celovečerca. Bo pa seveda v ozadju s Teškym skrbel, da bo vse potekalo gladko.

Kup znanih in manj znanih obrazov

Od domačih komikov bodo obiskovalce skušali nasmejati Uroš Kuzman, Klemen Bučan, Admir Baltič, Lucija Ćirović, Žan Papič, Sašo Stare, Rok Škrlep, Aleš Novak, Rok Bohinc, Boštjan Gorenc – Pižama, Jan Tomažić, Jan Kreuzer, Martina Ipša, Marko Žerjal, Eldar Omerčić, Alen Borišek in Andrej Težak – Tešky, preostale večere pa bodo za smeh skrbeli Marina Orsag, Andrija Dabanović, Pedja Bajović, Vlatka Mifka, Saša Turković, Goran Vugrinec, George Zax, Viktor Patrascan, Harri Soilinen, Fedor Ikelar, Tamer Kattan in ljubljenec grajskega občinstva, Daniel Ryan Spaulding. Dnevi so tematsko razdeljeni – zvečer bo "otvoritveni petek", sledijo "vesela slovenska sobota", "črna nedelja", "yugo ponedeljek" in "international Tuesday".