V tretji sezoni projekta Mister Slovenije sta slovenske barve zastopala Miha Dragoš in Žan Cvet. Foto: Artelje
V tretji sezoni projekta Mister Slovenije sta slovenske barve zastopala Miha Dragoš in Žan Cvet. Foto: Artelje

Pred dnevi se je 40 postavnih mladeničev z vseh koncev Slovenije zbralo na prvem izboru, kjer je komisija določila 21 kandidatov.

Komisijo so poleg gostiteljice Katarine Venturini sestavljali še Marko Janko, mister Slovenije 2010 za mistra international, Miha Dragoš, mister Slovenije 2011 za mistra universe, Bojan Ilijanič, best body mister universe, in Nina Uršič, predstavnica organizacije Mister Slovenije.

"Fantje so bili suvereni, zato ni bilo enostavno določiti tiste, ki si zaslužijo nadaljevanje. Sicer pa smo se člani komisije zabavali in verjamem, da je naša sproščena energija vplivala tudi na tekmovalce," je razkrila Katarina.

Izbrane lepotce iz Primorske, Gorenjske, Štajerske, Dolenjske in osrednje Slovenije je nato čakalo fotografiranje z Ano Gregorič. Da so bili videti še bolje, sta poskrbeli nekdanja miss universe Nataša Pinoza, ki je bila njihova vizažistka, in frizerka Dubravka Guć.

Podalpski žrebci so tako pripravljeni na oceno javnosti. Na uradni Facebook strani že poteka glasovanje občinstva. Fantje so razdeljeni v tri skupine, ki določajo, na katerem predizboru se bodo predstavili.

Zmagovalec po številu glasov iz vsake skupine se bo neposredno uvrstil v polfinalni del tekmovanja. Preostale štiri tekmovalce pa bo na posameznem predizboru izbrala strokovna komisija. Predtekmovanja bodo potekala v maju, polfinalisti se bodo predstavili prvi konec tedna v juniju, finale pa bo 13. junija.

Finaliste si lahko ogledate v spodnji galeriji.