Borut Pahor, Zoran Milanović, Alenka Bratušek, v ozadju Igor Lukšič in Bojan Šrot. Foto: EPA
Borut Pahor, Zoran Milanović, Alenka Bratušek, v ozadju Igor Lukšič in Bojan Šrot. Foto: EPA
Med najbolj vnetimi navijači tudi Pahor

Borut Pahor je reden obiskovalec tekem slovenske izbrane vrste, v rokah pa ponosno vihti slovensko zastavo. Na nedeljski tekmi, na kateri so se Slovenci pomerili s hrvaško reprezentanco, pa se mu je pridružilo kar nekaj kolegov iz političnih vrst - navijat sta prišla hrvaški premier Zoran Milanović in njegova slovenska kolegica Alenka Bratušek.

Za naše fante so pesti na tribunah dvorane Zlatorog v Celju stiskali tudi nekateri ministri, in sicer notranji, Gregor Virant, zunanji, Karl Erjavec, in obrambni, Roman Jakič. Vsak za svojo reprezentanco sta navijala tudi slovenski in hrvaški minister za šolstvo, Jernej Pikalo in Željko Jovanović, na tribuni pa je bilo mogoče opaziti tudi gospodarskega ministra Stanka Stepišnika in ministrico za delo Anjo Kopač Mrak.

Slovenske košarkarje so v dvorani spodbujali tudi nekateri predsedniki političnih strank (npr. Igor Lukšič, prvi mož SD-ja), poslanci državnega zbora, celjski župan Bojan Šrot, pa tudi predsedniki uprav nekaterih največjih slovenskih podjetij, na primer Franjo Bobinac iz Gorenja in Dušan Zorko iz Pivovarne Laško.

Med najbolj vnetimi navijači tudi Pahor