Se Klemen vrača na male zaslone? Foto: MMC RTV SLO
Se Klemen vrača na male zaslone? Foto: MMC RTV SLO
Klemen Slakonja in Severina
Slakonja vas je navdušil s svojo sproščenostjo in vsemi talenti. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Maja Keuc, Klemen Slakonja
Za mnoge je Slakonja, poleg Maje Keuc, zmagovalec letošnje Eme. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Klemen Slakonja: 16 let skomin
Moj mokasin in Klemen Slakonja

Imitator, voditelj in igralec je gledalce Eme popolnoma prevzel s svojimi talenti, celo do te mere, da se je dan po Emi na družabnem omrežju Facebook pojavil profil Zmagovalec Eme 2011 je Klemen Slakonja. "Menim, da nisem zmagovalec Eme 2011, me je pa to, da dejansko obstaja ta Facebook skupina, presenetilo in nasmejalo," je priznal Slakonja.

Slakonja je gledalce na svojo stran pridobil tako s sproščenim vodenjem prireditve kot z zanimivo priredbo vseh dozdajšnjih zmagovalnih skladb Eme, ki jo je naslovil 16 let skomin. "Besedila mojih pevskih nastopov pa sem iz tedna v teden spreminjal in se jih sproti učil na pamet," je pojasnil Slakonja, ki je ponudbo za vodenje Eme dobil v začetku januarja.

Slakonjevo pesem, ki je naletela na številne pozitivne odzive, lahko kmalu pričakujemo tudi na radijskih valovih: "Dodelala pa sva jo z Boštjanom Grabnarjem. Studijska verzija je že posneta, tako da boste pesem, če bo vse po sreči, lahko slišali na radijskih valovih še ta teden," je razkril imitator, igralec in voditelj, ki je priznal, da ga vleče tudi v pevske vode.

Navdušil ni le s 16 leti skomin
Neopažena pa ni ostala niti njegova priredba Severinine uspešnice Moja štikla, ki nosi naslov Moj mokasin. Ob vprašanju uporabnika MMC-jeve spletne klepetalnice, ali je imel kaj treme pred hrvaško pevko, je odgovoril z virtualnim nasmeškom in zapisal, da "na svoje lastno presenečenje - ne", ob tem pa v šali dodal: "Je zelo preprosta in v redu piška."

Njegovi televizijski začetki segajo Hri-Barja
Slakonja je gledalcem TV Slovenija prirasel k srcu s svojimi imitacijami pevcev, kot sta Tomi iz Siddharte in Anžej Dežan, v oddaji Hri-Bar. Potem ko je zapustil druščino Saša Hribarja, mu je bila zaupana voditeljska vloga v nedeljski oddaji NLP, kjer mu je družbo delala Tjaša Železnik.

V prvi vrsti igralec
Brez kakršnega koli pompa se je leta 2009 pojavil v vlogi voditelja in tako zamenjal igralca Dejana Pevčeviča. Slakonjevo srce pa je predano gledališču in igri, zato je tudi zapustil male zaslone. Tako smo ga lahko med drugim spremljali tudi v filmu Osebna prtljaga. Trenutno se Slakonja posveča vajam v Drami, kjer vadi za svojo vlogo v Beneškem trgovcu.

Klemen Slakonja: 16 let skomin
Moj mokasin in Klemen Slakonja