Nives uživa v svoji vlogi na svetovnem izboru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nives uživa v svoji vlogi na svetovnem izboru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

20-letna Mariborčanka priznava, da imajo dekleta, ki se potegujejo za naziv najlepše, zelo malo prostega časa: "Pa še takrat je treba kaj urediti za naslednji dan, napisati kakšen mail domov ali opraviti kakšen klic. Ob večerih imamo po navadi tudi skupinske sestanke z našimi vodji. Vsaka skupina deklet ima namreč svojega vodjo, ki skrbi za to, da smo povsod pravočasno, da smo obveščene ... Navsezadnje pa so to tudi dekleta, ki so naše prijateljice, ki nam pomagajo in s katerimi se veliko presmejemo, ker med dnevom ni časa."

Kot je dejala za MMC, je veliko stvari, ki so jo pričakale na Kitajskem, pričakovala. Nekatere pa so jo tudi presenetile. Na sam izbor zdaj gleda z drugačnimi očmi.

Vsakega bi postavila v svojo kožo
"In vsakega, ki še ima predsodke do lepotnih tekmovanj in misic, bi z veseljem pripeljala za en teden sem in mu predstavila punce - sploh tiste, ki so inteligentne in prijetne - ter ga postavila v našo kožo za par dni. Naj vidi, kako preprosto je 'biti mis in iti na Kitajsko samo zato, da si tam lepa in da se kažeš'," je bila ostra Nives in dodala, da sama v tem uživa. "In všeč mi je, da je dejavnosti čim več, navsezadnje smo zato tukaj," je še zaključila Nives, ki se te dni mudi z lepoticami v Šanghaju.

Vrhunec dogajanja bo 18. avgust, ko bo Venezuelka Ivian Sarcos predala krono in lento svoji naslednici. Ne glede na izid pa se bo Nives vrnila v Slovenijo 20. avgusta.