Vesna Zornik tako kot nekateri drugi člani zasedbe deluje tudi v samostojnih projektih. Foto: Katarina Juvančič
Vesna Zornik tako kot nekateri drugi člani zasedbe deluje tudi v samostojnih projektih. Foto: Katarina Juvančič
Katalena, noč čarovnic
Zasedba Katalena po avgustu pripravlja nov koncert v prestolnici. Foto: EPA

Gledališče SiTi Teater namreč v okviru projekta SiTi za dobro musko po Bilbi in Nani Milčinski v petek pripravlja koncert zasedbe Katalena. Zanje to ne bo prvi nastop v drugačnem ambientu, je v pogovoru za MMC razkrila članica skupine Vesna Zornik: "S Kataleno smo že od svojih začetkov velikokrat igrali na gledaliških deskah, tako doma kot v tujini, kjer je takšno sodelovanje precej pogost pojav, zato smo z veseljem sprejeli povabilo na koncertni cikel SiTi za dobro musko.

STAVKA JAVNEGA SEKTORJA

Stavkovne zahteve:

1. Ohranitev delovnih mest v javnem sektorju

2. Pogajanja o masi plač ter o pogojih dela v javnem sektorju za leti 2013 in 2014

3. Utrditev socialne države in ohranitev kakovosti javnih storitev

4. Spoštovanje veljavnih dogovorov in stavkovnih sporazumov

Zaposleni in sodelavci RTV Slovenija se pridružujejo stavki

Začela se je splošna stavka javnega sektorja

Zornikova dodaja, da so predvsem v tujini igrali v gledališčih npr. v Town Hall Theatru v New Yorku, na festivalih Alpentöne v Švici, Rudolstadt v Nemčiji. "To je pogosta praksa tudi v manjših mestih, kjer imajo dostikrat eno dvorano za vse," še pravi in ob tem poudarja, da se velikokrat pojavi težava, ker je akustika v marsikateri gledališki dvorani odlična za govor in popolnoma neprimerna za večja ozvočenja. "Zato moram pohvalit Siti Teater, kjer je ozvočenje odlično. To sem izkusila tako v publiki kot na odru, ta koncertni cikel sem novembra odprla s svojo zasedbo TangoApasionada. Na odru smo se počutili odlično, zato se res veselim petkovega koncerta s Kataleno."

Na koncertu tudi skladbe s prvih albumov
Obiskovalci koncerta bodo lahko slišali tudi stare skladbe, pojasnjuje Zornikova: "Odločili smo se, da bomo tokrat zaigrali nekaj skladb, ki jih že dolgo nismo igrali, in zadnje vaje so bile kar malo sentimentalne. Zadnje čase smo igrali največ skladb z zadnjega albuma Noč čarovnic, zato bomo poleg tistih, vedno nepogrešljivih, tokrat odigrali več skladb s prvih štirih albumov, tistih, ki smo jih že kar malo pogrešali."

"Po navadi v Ljubljani ne igramo več kot enkrat na leto, ampak avgusta smo nastopili na Trnfestu, kamor nas je prišlo poslušat res veliko ljudi. Bila je gneča in nekaj znancev se je pritožilo, da niso mogli uživati v koncertu. Tokrat bodo zleknjeni na udobnih sedežih lahko užili popolno izkušnjo koncerta Katalene," obljublja glasbenica, ki deluje tudi v samostojnih projektih, med katerimi je tudi TangoApasionada. Ta je pred kratkim zasijal v prenovljeni zasedbi, pojasnjuje, njeni oboževalci pa ga bodo lahko videli že prihodnji teden, ko pripravljajo dva koncerta, je razkrila.

Obrisi novega albuma se počasi rišejo
Zasedba Katalena bo sicer poleti praznovala 12-letnico delovanja, zato se trenutno poleg priprav na koncert v SiTi teatru člani zasedbe posvečajo tudi pripravam na večji festivalski dogodek, ki ga nameravajo prirediti ravno takrat. "Rišejo se tudi obrisi novega, šestega albuma, ampak zanj si nameravamo vzeti čas, nikamor ne hitimo," je še razkrila Zornikova, ki je ravno pred enim letom postala mati. "Kar ne morem verjeti, kako hitro je minilo," pravi, o inspiraciji, ki ji jo daje materinstvo, pa: "Materinstvo je zahtevna in vsekakor inspirativna naloga, več o inspiraciji, ki jo nudi, pa bom povedala jeseni."