Maja bi se za sodelovanje na letošnji Emi odločila, tudi če je ne bi povabil RTV. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Maja bi se za sodelovanje na letošnji Emi odločila, tudi če je ne bi povabil RTV. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Maja Keuc, Klemen Slakonja
Maji Keuc ste namenili največ glasov. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Anže Zalar
Majin izbranec Anže Zalar je komaj zadržal izbruh veselja, ko je prebral Majino ime na kuverti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kaly Kolonic, Maja Keuc in Urša Vlašič
Majo je ob razglasitvi superfinalistk najprej objela njena piarovka Kaly Kolonič, medtem ko je takoj Urša Vlašič kar ni mogla verjeti Klemnovim besedam. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Glasba: Matjaž Vlašič
Besedilo: Urša Vlašič
Aranžma: Matjaž Vlašič, Boštjan Grabnar
Vanilija in Maja Keuc

"Mislim, da imam premalo časa, da bi povedala vse, kar bi želela," so bile prve besede velike zmagovalke letošnje Eme za MMC, ki se je v prvi vrsti najprej zahvalila vsem gledalcem in poslušalcem, ki so glasovali zanjo.

Maji zmaga pomeni ogromno: "O tem sem sanjala že kot otrok in zdaj se mi to uresničuje in nisem še dobro dojela."

Strokovna žirija, ki so jo sestavljale Darja Švajger, Severina in Mojca Mavec, jo je uvrstila v superfinale, kjer se je za zmago borila s tekmico April, ki se je predstavila s pesmijo Ladadidej. Telefonski glasovi gledalcev pa so nazadnje odločili, da v Düsseldorf potuje Maja, saj so ji namenili kar 28.903, njeni tekmici April pa 11.983 glasov.

"Tega vam ne znam opisati. To je takšen občutek, ki ga ne bom nikoli pozabila. Popolnoma me je prevzelo," je priznala Maja, o čem je razmišljala, ko je stala na velikem odru z April in čakala na razglasitev zmagovalke.

Spodaj si lahko pogledate krajši pogovor z Majo, ki smo ga naredili takoj po zmagi.

19-letno pevko je Slovenija spoznala po njenih nastopih v resničnostnem šovu največje komercialne televizije pri nas. Po lanskoletnem uspehu je postala tudi bolj medijsko izpostavljena. "Sem trmasta oseba in vztrajam pri svojem. Nikoli ne bom dopustila, da bi bila nekaj, kar nisem oziroma da bi nekdo skušal ustvariti o meni neko podobo, ki ni moja," je bila odločna Maja pri vprašanju, koliko dopušča, da drugi narekujejo njeno podobo.

Mlada pevka je osvojila srca številnih Slovencev - njen uradni profil ima skoraj 30.000 oboževalcev, tudi stroka si je edina, da se lahko pohvali tako s stasom kot tudi glasom.

V spletni klepetalnici smo gostili letošnjo zmagovalko Majo Keuc. Celoten klepet si lahko preberete tukaj.

Vanilija je drugačna
"Pravzaprav je ljubezenska tematika. O fantu in dekletu. Mislim pa, če bodo dekleta to poslušala, da se bo lahko marsikatera poistovetila z zgodbo," je o Vaniliji za MMC spregovorila Maja. Na Emi se je predstavila s pesmijo, ki jo je napisal Matjaž Vlašič, besedila izpod njenega peresa pa bodo svoje mesto našla na debitantskem albumu: "Moje pesmi nastajajo na tak način, da najprej nastane aranžma, neka glasba. Nato jaz malo improviziram. Sestavim melodijo. Potem pa se zaprem v sobo in čakam na eno inspiracijo, in ko imam nekaj povedati, spravim v ritem in melodijo," je pojasnila Maja.

Debitantski album bo drugačen
Vanilija se po Majinih besedah popolnoma razlikuje od materiala, ki ga pripravlja za debitantski album. "Bomo jo poizkusili oziroma prearanžirali v kontekst tega albuma," je odločena Maja. Poleg tega je napovedala, da je njena ekipa v primeru zmage na Emi pripravljena popolnoma spremeniti pesem v aranžerskem smislu za Evrovizijo - bodo svojo napoved zdaj tudi uresničili?

Cel pogovor z zmagovalko letošnje Eme si lahko pogledate spodaj.

Glasba: Matjaž Vlašič
Besedilo: Urša Vlašič
Aranžma: Matjaž Vlašič, Boštjan Grabnar
Vanilija in Maja Keuc