Pri Vuittonu so zapisali, da so navdušeni nad izjemnimi dosežki tenisača, ki je pri komaj 19 letih osvojil turnir za Grand Slam in postal tudi najmlajša številka ena svetovnega tenisa v zgodovini. Tudi na turnirju v Wimbledonu, ki se je pred dnevi začel v Londonu, je prvi nosilec.

"Njegovi dosežki pri tako rosnih letih so neprimerljivi, pred njim pa je še veliko obetavnih let, zato je njegova prihodnost res bleščeča," so zapisali predstavniki modne hiše. Dodali so, da ne cenijo le njegovih športnih dosežkov, ampak ga krasita tudi "očarljivost in edinstveni osebni slog".

"Prepričani smo, da bo naše skupno potovanje vznemirljivo in da ga bodo ljudje z veseljem spremljali," so še zapisali.

"Takoj sem rekel da"

Tudi Alcaraz je dejal, da mu je v čast sodelovati s tako velikim modnim imenom, še več, dodal je, da gre za uresničitev sanj, saj je veliki oboževalec izdelkov s podpisom Louis Vuitton. "Ko so mi ponudili sodelovanje, nisem okleval niti za hip, takoj sem rekel da. Ko sem bil mlajši, sem videl ljudi s torbami Louis Vuitton in vedno sem si želel tudi sam imeti kakšno," je dodal.

Alcaraz ima že sklenjene donosne pogodbe s podjetjem Nike, ki skrbi za njegova športna oblačila in čevlje, in s podjetjem Babolat, ki izdeluje teniške loparje. Poleg tega je tudi obraz podjetij Rolex, Calvin Klein in BMW.

Ambasadorji modne hiše Louis Vuitton so poleg Carlosa Alcaraza še južnokorejski raper J-Hope, ameriška igralka Zendaya, francosko-alžirski igralec Tahar Rahim in hongkonški raper Jackson Wang, z njimi pa sodeluje tudi argentinski nogometni idol Lionel Messi.