Dahmerja je v seriji upodobil Evan Peters. Foto: EPA
Dahmerja je v seriji upodobil Evan Peters. Foto: EPA

Očala si lasti Taylor James, ki ima v Vancouvru v Kanadi zbirateljsko prodajalno. Pravi, da se je od njih pripravljen ločiti za nič manj kot 150.000 evrov. Jeffrey Dahmer je bil obtožen šestnajstih umorov, leta 1992 so ga obsodili na dosmrtno zaporno kazen. Prestal je le manjši del kazni, po nekaj kratkih letih za zapahi ga je z golimi pestmi ubil eden izmed sojetnikov.

James pravi, da je očala pridobil po naključju, kupil jih je namreč skupaj s številnimi drugimi predmeti, povezanimi z Dahmerjem. Takrat se je nanj obrnila ena izmed sobaric Jeffreyjevega očeta Lionela, James pa se je zavezal prodati zbirko na svoji spletni strani, v zameno za delež zaslužka.

Prodaja še Sveto pismo in družinske fotografije

Lastnik prodajalne zanimivih predmetov na spletu prodaja tudi morilčevo Sveto pismo, družinske fotografije in nekaj uradnih listin. Očala na njegovi spletni strani niso dostopna, interesenti se nanj obračajo osebno. Zanimanje za nekdanjo lastnino serijskega morilca je poskočilo zaradi Netflixove serije DAHMER-Monster: The Jeffrey Dahmer Story, ki v zadnjem tednu na platformi uživa visoko gledanost.