Karolina Bielawska, mis sveta 2021. Foto: EPA
Karolina Bielawska, mis sveta 2021. Foto: EPA

"Nisem mogla verjeti, ko so izrekli moje ime, še zdaj težko verjamem. Tako sem počaščena," je dejala Poljakinja po kronanju. Med prve tri sta bili uvrščeni tudi Američanka Shree Saini in Olivia Yace iz Slonokoščene obale, v superfinalu pa so bile še predstavnice Indonezije, Mehike in Severne Irske.

Bielawski je krono in lento izročila Jamajčanka Toni-Ann Singh, ki je naziv najlepše na svetu nosila kar dve leti, saj je kronanje najlepše za leto 2020 zaradi pandemije covida-19 odpadlo.

Sorodna novica "Upam si trditi, da ima notranjost večji pomen in težo za končni rezultat kot pa sam fizični videz"

Karolina je študentka magistrskega študija menedžmenta, želi narediti tudi doktorat. Trenutno se ukvarja z manekenstvom, njen cilj pa je kariera motivacijske govorke. Poleg tega je zagnana prostovoljka, saj vodi projekt pomoči brezdomcem, opozarja pa tudi na socialno izključenost. Vsako nedeljo Karolina tako pripravlja tople obroke in napitke, sendviče in pakete zdravstvene pomoči za približno 300 ljudi brez strehe nad glavo, piše na spletni strani organizacije Mis sveta.
Karolina je druga Poljakinja s tem lepotnim naslovom.

Tekmovalke za mis sveta so se v San Juanu v Portoriku sicer zbrale že decembra lani, a so takrat izbor tik pred zdajci zaradi poplave okužb s koronavirusom med tekmovalkami in tehničnim osebjem prestavili za 90 dni. Slovenske barve je takrat v Portoriku predstavljala 22-letna Ribničanka Maja Čolić.

Kot je pojasnila Jelka Verk iz organizacije mis Slovenije, so na marčnem izboru "po določen ključu izbrali 40 polfinalistk in z njimi izpeljali finalno prireditev".

Na izboru so se predstavile tekmovalke iz 97 držav.

Prireditev sta povezovala Peter Andre in Fernando Allende.