Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Novinarska konferenca: Simona Kustec, Jernej Vrtovec in Simon Zajc.

Ture avanture - Arhiv

Lastnik zaprl cesto do propadajočega smučišča Kalič, na občini obljubljajo začasno rešitev

Kalič Lastnik zaprl cesto do propadajočega smučišča Kalič, na občini obljubljajo začasno rešitev

Smučišče Kalič pri Postojni neslavno propada že desetletja. A kljub temu ga domačini, ko je zasneženo, še vedno radi uporabljajo za sankanje otrok. Pretekli konec tedna pa so bili presenečeni, ko je lastnik zaprl cesto do njega. In ta ostaja zaprta.

Slovenija dobila dve novi mesti, Zreče in Lenart

Video Slovenija dobila dve novi mesti, Zreče in Lenart

Slovenija je bogatejša za dve mesti. Po novem jih imamo zdaj skupaj 69. Vlada je namreč status mesta podelila še Lenartu v Slovenskih goricah in Zrečam, ki ležijo tik pod obronki Pohorja.

Pogačar novi ambasador slovenskega turizma

Ture avanture Pogačar novi ambasador slovenskega turizma

Tadej Pogačar je novi ambasador Slovenije kot turistične destinacije. V sodelovanju s STO-jem bo navijačem med drugim razkrival svoje najljubše kotičke Slovenije za kolesarjenje in oddih.

Po požigu

Ture avanture Po požigu "hiše čarovnic" ogorčenje med pripadniki newyorške satanistične cerkve

Pripadnike newyorške satanistične cerkve je konec tedna razžalostila novica, da je neznani požigalec zažgal njihovo "rezidenco", pravo hišo duhov v Poughkeepsieju, ki je s svojim videzom in opremo spominjala na hišo Adamsovih.

Zaradi pandemije ogroženih na milijone delovnih mest

Covid-19 in turizem Zaradi pandemije ogroženih na milijone delovnih mest

Svetovna turistična organizacija je preračunala, da so mednarodni prihodi v letu 2020 zaradi pandemije covida-19 upadli za od 70 do 75 odstotkov, kar na svetovni ravni predstavlja izgubo ene milijarde mednarodnih prihodov turistov.

Prve sprostitve potovanj poleti? "Cepljenje daje veliko upanja in perspektive za prihodnost potovanj"

Po mnenju vodje konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve Andreja Štera je prihodnost sprostitev omejitev potovanj predvsem v pospešenem cepljenju prebivalstva.

Mozirski gaj še vedno oblečen v pravljične lučke

Pisana preobleka Mozirski gaj še vedno oblečen v pravljične lučke

Mozirski gaj je prvič v zgodovini odprt tudi v prvih dveh mesecih leta, saj si razstave Zimska pravljica decembra ni moglo ogledati toliko ljudi. Že peto leto je park ovit v več kot milijon in pol lučk, ki s pisanostjo navdušujejo obiskovalce.

Izbirajte manj obljudene cilje in opazujte snežne razmere

PZS opozarja Izbirajte manj obljudene cilje in opazujte snežne razmere

Lep konec tedna bodo številni izkoristili za obisk gora in zabavo na snegu. Ob tem Planinska zveza Slovenije opozarja na previdnost in navaja najpomembnejše napotke za varnejši obisk planin in gora.

Na mestu nekdaj znamenitega zdravilišča Rimski vrelec bo stal butični hotel

Ture avanture Na mestu nekdaj znamenitega zdravilišča Rimski vrelec bo stal butični hotel

Čeprav je epidemija zelo prizadela turizem, novi lastniki Rimskega vrelca v Kotljah na območju Raven na Koroškem na prihodnost gledajo pozitivno in ugotavljajo, da je obdobje koronavirusa prineslo nove smernice za delo v tej panogi.

Duga baba znova

Video Duga baba znova "straši" v Tolminskih koritih

Da bi na območju Tolminskih korit nadgradili idejo celovite turistične predstavitve, je Javni zavod za turizem Dolina Soče pred jamo postavil kip mitološke prebivalke jame Duge babe, ki ga je izdelal umetnik Oton Naglost iz Vipave.

Drsanje na Cerkniškem jezeru odsvetujejo

Previdno! Drsanje na Cerkniškem jezeru odsvetujejo

Ta konec tedna, ko je napovedano sončno vreme z nizkimi temperaturami, pričakujejo povečan obisk naravnih drsališč. Toda previdno! Na Cerkniškem jezeru strokovnjaki drsanje odsvetujejo.

Urejena smučišča samevajo, polne roke dela pa imajo gorski reševalci

Turna smuka Urejena smučišča samevajo, polne roke dela pa imajo gorski reševalci

S snegom radodarna zima v naravo vabi številne obiskovalce, tudi turne smučarje. A razmere v gorah so zelo zahtevne, opozarjajo na Gorski reševalni zvezi Slovenije (GRS) in zaradi nevarnosti plazov obisk visokogorja odsvetujejo.

Svetovno prvenstvo v biatlonu bo obliž na rano blejskega turizma

Ture avanture Svetovno prvenstvo v biatlonu bo obliž na rano blejskega turizma

Vsaj med svetovnim prvenstvom v biatlonu, ki bo sredi februarja, bo Bled znova zaživel, saj bodo tam bivali tekmovalci in tekmovalke, njihove ekipe ter predstavniki medijev.

Bo tudi Amsterdam prepovedal prodajo marihuane turistom?

Dovolj imajo množičnega turizma Bo tudi Amsterdam prepovedal prodajo marihuane turistom?

Županja Amsterdama Femke Halsema je predlagala razpravo o prepovedi prodaje marihuane za osebno rabo v tamkajšnjih t. i. kavarnah tujcem. Mestne oblasti namreč moti naval (predvsem britanskih) turistov, ki v mesto pridejo zgolj z enim namenom.

Vreme "Za zadnja leta izjemen mraz" – najbolj mrzlo jutro v dveh, ponekod celo treh letih

Po državi smo se zbudili v zelo mrzlo jutro: marsikje je bilo najhladnejše po januarju 2019 ali celo februarju 2018, navajajo na agenciji za okolje. V nekaterih večjih krajih je bila temperatura sicer popolnoma običajno zimska.

Bi v morju plavali pozimi?

Morje in mi Bi v morju plavali pozimi?

Zadnja leta smo poročali o množičnem skoku v morje, ki se je na novega leta dan zgodil organizirano v Portorožu, bolj spontano tudi v drugih mestih. Letos prvega ni bilo, se je pa v 12 stopinj "toplem" morju kljub temu osvežilo kar nekaj kopalcev.

Slovenija med desetimi najbolj trajnostnimi destinacijami na svetu

Izbor 2021 Slovenija med desetimi najbolj trajnostnimi destinacijami na svetu

Conde Nast Traveller, eden najvplivnejših medijev na področju turizma, je Slovenijo uvrstil na seznam desetih najbolj trajnostnih destinacij na svetu in jo priporočil za obisk v letošnjem letu.

V burji in mrazu teklo 1300 rekreativcev

Rekreacija V burji in mrazu teklo 1300 rekreativcev

1300 tekačev se je na tržaškem Krasu udeležilo že šestega Burjinega teka. Priljubljeno rekreativno tekmovanje so organizirali kljub številnim omejitvam zaradi pandemije. Prirediteljem je uspelo med večmesečnimi pripravami izpolniti vse varnostne zahteve.

Podobe zimske idile od Gorjancev do Tamarja

Po Sloveniji Podobe zimske idile od Gorjancev do Tamarja

Obilne padavine so v zadnjih dneh oz. tednih prinesle največ radosti tistim, ki živijo na Gorenjskem in v sosednjih regijah, kjer je snežna odeja debela, kot ni bila že desetletja. A tudi na drugem koncu države Gorjanci občasno skrbijo za snežne radosti.

Velika prenova Pariza – Elizejske poljane kot

Evropa Velika prenova Pariza – Elizejske poljane kot "izjemen vrt"

Pariška županja je potrdila 250 milijonov evrov drago preobrazbo Elizejskih poljan, čeprav se ambiciozna dela ne bodo začela pred poletnimi olimpijskimi igrami, ki jih Pariz gosti leta 2024.

Stran 1 od 531
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov