Vožnja z ladjico je obvezna, pravi Brooke. Foto: BoBo
Vožnja z ladjico je obvezna, pravi Brooke. Foto: BoBo

Simpatična mladenka je zaslovela z blogom World of Wanderlust, na katerem opisuje svoja popotovanja, deli napotke z bralci in objavlja različne sezname najbolj ... mest. Želja po avanturi jo je popeljala iz domače Avstralije, s pomočjo pokroviteljev in lastnim financiranjem pa je do zdaj obiskala že več kot 50 držav.

"Potovati sama kot 22-letno dekle je velik izziv, lahko je nekoliko strašno, vendar je vseeno nekaj najboljšega, kar se mi je zgodilo v življenju," je zapisala Brooke. Na svoji poti je obiskala tudi Slovenijo ter se ustavila v Ljubljani in na Bledu, obe mesti pa je uvrstila tudi na svoja seznama najbolj romantičnih mest in mestec v Evropi.

V naši prestolnici se je Brooke ustavila le za kratek čas, a jo je tako očarala, da je Ljubljano uvrstila na seznam 12 najbolj romantičnih mest v Evropi. Bled pa je bil njena želja že dlje časa in ko ga je končno obiskala, je ni razočaral. Uvrstila ga je na seznam 12 najbolj romantičnih manjših mest v Evropi.

Na seznam je uvrstila tudi mesteca Brugge (Belgija), Hallstatt (Avstrija), Česky Krumlov (Češka), St. Moritz (Švica), Haarlem (Nizozemska), Vroclav (Poljska), Porto (Portugalska), Colmar (Francija), Gdansk (Poljska), obalo Cinque Terre (Italija) in deželo Bavarsko (Nemčija).

Med večjimi mesti so jo navdušila že tradicionalna mesta zaljubljencev Benetke in Pariz, nam bližnja Dunaj in Budimpešta, pa tudi Amsterdam, Praga, Firence, Zürich, Koebenhavn, Barcelona in Santorini.

"Običajno jo spregledajo zaradi bližnjega Bleda (ki je zares čudovit). Ljubljana ima nadzemeljski čar in je eno izmed najbolj podcenjenih mest v Evropi," je komentirala slovensko prestolnico. O Blejskem jezeru pa je zapisala: "Ne vem, ali je kaj bolj romantičnega od obiska enega izmed najlepših evropskih jezer, vožnje s čolnom do otočka in vzpona po stopnicah do cerkvice."