Kris in Kim sta bivala v apartmaju Julija in Romeo. Foto: Hotel Santa Caterina
Kris in Kim sta bivala v apartmaju Julija in Romeo. Foto: Hotel Santa Caterina

Čeprav sta najprej trdila, da si bosta poročno potovanje privoščila šele prihodnje leto, je NBA-košarkar za svojo ženo pripravil prijetno presenečenje in kar sam organiziral oddih v Italiji, na obali, ki je od leta 1996 uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine.

"Najino poročno potovanje je bilo popolno. Vzela sva si čas zase," je dejala Kim. Gost, ki je istočasno bival v hotelu, pa je to za revijo Us Weekly potrdil: "Oči sta imela le drug za drugega, bila sta povsem v svojem svetu."

Zvezdnika sta bivala v apartmaju za mladoporočence Julija in Romeo v hotelu Santa Caterina, ki stoji v bližini mesta Amalfi. V hišici sta imela dve spalnici, eno z masažnim bazenom, in teraso z bazenom v dveh nadstropjih. Plačevala pa sta približno 2.300 evrov na noč.

Poleg poležavanja na soncu in plavanja v bazenu Amalfijska obala ponuja pestro izbiro mest, vrednih ogleda, kjer si mladoporočenci lahko privoščijo romantičen sprehod in večerjo v dvoje. Vrtoglava cesta, ki pelje do mest na Amalfijski obali, se vije mimo vinogradov in nasadov limon. Večina krajev je dostopnih tudi po vodi, nekateri pa si lahko privoščijo tudi zasebni helikopter.

Najbolj znana mesta, kjer se ustavi tudi največ turistov, so nekdanja najstarejša pomorska republika Amalfi, mesto glasbe Ravello in Positano, ki velja za mesto z enim izmed najlepših panoramskih razgledov. Tako kot arhitektura pa številne očara tudi čisto morje in peščene, skalnate ali prodne plaže.

Čeprav sta se Kim in Kris na potovanje odpravila šele pred kratkim, sta imela podnevi še vedno vročih 30 stopinj, ponoči pa okoli 20. Ker sta se odločila za potovanje septembra, pa sta verjetno imela že nekoliko manj turistov.