Za Vilo Prešeren so to srečni časi. Foto: MMC RTV SLO
Za Vilo Prešeren so to srečni časi. Foto: MMC RTV SLO
Odprtje blejske vile

Po letu in pol prenove je svoja vrata spet odprla Vila Prešeren, ki se ponaša z eno najlepših leg ob Blejskem jezeru.
Septembra lani je vilo od ministrstva za obrambo za slaba dva milijona evrov kupilo podjetje Condor Real. Najprej jo je nameravalo porušiti, a ker prostorski akti novogradnje ne dovoljujejo, so jo le začasno obnovili. Popolnoma novo vilo naj bi zgradili čez pet let.

Za Condor Realom 10. najbogatejši Slovenec
Condor Real iz skupine Sportina je v lasti Bahtijarja Bajrovića, desetega najbogatejšega na Managerjevi lestvici. V obnovo vile z restavracijo in osmimi sobami ter apartmaji je podjetje vložilo dober milijon evrov, je poročala TV Slovenija.

Da je bilo odprtje Vile Prešeren težko pričakovan dogodek, so dokazali številni obiskovalci, ki so se otvoritve udeležili kljub slabemu vremenu. "Mislim, da je obnova te vile resnično velikega pomena za Bled, ker smo končno tam, kjer ni bilo nič lepega, dobili nekaj lepega," je ob tej priložnosti dejal blejski župan Janez Fajfar.

Vsem blejskim vilam pa le ne kaže tako dobro
Naj spomnimo, da blizu Vile Prešeren, ki naj bi bila po prenovi po zagotovitvah strokovnjakov povsem varna, še vedno razpada Riklijeva vila. Njen lastnik Mark Oman je namreč kljub obljubam še ni začel obnavljati. Boljši časi, kot kaže, čakajo Pristavo ter Vilo Bled. Za njun najem se namreč zanima prav Condor Real.

Odprtje blejske vile