V filmu 50 odtenkov sive v glavnih vlogah igrata Dakota Johnson in Jamie Dornan. Foto: Youtube
V filmu 50 odtenkov sive v glavnih vlogah igrata Dakota Johnson in Jamie Dornan. Foto: Youtube
Nesojeni hotel Grad Roissy. Foto: Google Street View

Hotel, ki ga je navdahnila knjižna uspešnica 50 odtenkov sive, naj bi imel 20 S&M-tematsko obarvanih sob in podzemno ječo, svoja vrata pa bi moral odpreti že 1. avgusta.

"Grad Roissy" si je zamislil tamkajšnji poslovnež, ki si je želel unovčiti priljubljenost erotičnega romana pisateljice E. L. James, po katerem so zdaj v Hollywoodu posneli tudi film (napovednik si lahko ogledate spodaj).

"V tako razmahnjenem fenomenu 50 odtenkov sive sem videl poslovno priložnost, ki v Španiji še ni bila izkoriščena," je povedal omenjeni poslovnež - ki pa želi ostati anonimen - za časopis The Local.

50 odtenkov sive, ki si je zaradi precej cenenih opisov spolnosti in vsesplošne priljubljenosti pridobila vzdevek "pornografija za mamice", sicer raziskuje svet sado-mazohističnih spolnih praks, submisivnih položajev, vezanja in šeškanja.

Župan razbesnjen
V ta namen je poslovnež v tihi vasici z 2.500 prebivalci nedaleč od Valencie vzel v najem že obstoječi hotel L’Om del Llosar, v katerega je namestil "ustrezno opremo". Prostrana podzemna ječa naj bi bila tako razdeljena na tri zasebne sobe in šest območij z visečimi pripomočki, najrazličnejšimi pripravami za mučenje in razpeli, kjer bi lahko gostje "uživali v igricah, nato pa izkušnje delili z drugimi obiskovalci".

A člani mestnega sveta so bili nad idejo manj navdušeni in dejali, da stoji pohujšljivi hotel preblizu cerkve, zgrajene v čast vaškemu zavetniku. Župan Oscar Tena je zato z izgovorom, da lastnik nima primerne licence, vložil peticijo proti odprtju hotela.

"Ta človek nas je zelo razjezil, ker je povzročil tak škandal, ne da bi svoje namere sporočil lastnikom hotela ali mestnemu svetu," je povedal župan. "Tega v naši vasi, tako blizu stanovanjskega naselja in cerkve, nočemo imeti."