Razkošno predverje The Roosevelta. Foto: The Roosevelt
Razkošno predverje The Roosevelta. Foto: The Roosevelt
Tako je bil legendarni džezklub The Cave (Jama) videti v začetku prejšnjega stoletja.

Arthurja Haileyja je tako navdihnil, da je po njem leta 1965 napisal svoj slavni roman Hotel. Danes je The Roosevelt še vedno oziroma spet ponos New Orleansa.
Leta 1893 zgrajeni hotel je v skoraj 120 letih dal skozi že vse in vsakogar: v začetku stoletja, ko je še nosil ime The Grunewald, je bil dom razvpitemu The Cavu, prvemu nočnemu klubu v ZDA, v 20. letih je bil najboljši kraj za poslušanje dixie jazza, leta 1957 je med snemanjem filma King Creole tu prenočeval Elvis Presley s svojo ekipo, leta 1965 ga je s svojim romanom naredil nesmrtnega Hailey ... in leta 2005 ga je uničujoči orkan Katrina tako poškodoval, da so ga morali zapreti za nedoločen čas.
Roosevelt so s povrnjenim leskom in čarom njegovega vrhunca med 20. in 60. leti prejšnjega stoletja slavnostno ponovno odprli 1. julija 2009. Vložek? 18 mesecev prenovitvenih del in 170 milijonov dolarjev za obnovo.
504-sobni hotel stoji v poslovni četrti "Big Easyja", le ulico stran od zahodnega konca romantične Francoske četrti in tik ob tramvajski liniji.
Poskus povrnitve starega šarma
Da so novi lastniki (hotelska veriga Hilton) ob prenovitvi želeli Rooseveltu povrniti njegov stari šarm, je razvidno iz opremljenosti sob: s stropov visijo klasični lestenci, po stenah pa fotografije starega New Orleansa.
Zidovi so pobarvani v tarikavem marmornem slogu, okna pa zastirajo težke zavese, ki v kombinaciji s pohištvom iz temnega lesa dajejo salonski pridih. Kopalnice so opremljene s klasično kadjo na srebrnih levjih šapah in z mozaičnimi ploščicami.
Ena izmed svetlih točk 24-urne hotelske postrežbe je tudi večerja v sobi. Pripeljani voziček pred vami spremenijo v romantično mizo za dva, na njej pa se znajde nekaj najbolj slastnih specialitet pregrešne južnjaške kuhinje. Roosevelt se lahko pohvali še z Guerlainovim spajem, restavracijo Domenico, ki jo vodi neworleanški mojster kuhar John Besh, centrom za fitnes in obbazenskim barom/kavarno.
Veliki uspešnici sta tudi legendarni bar Sazarac in slavni Blue Room (Modra soba), kjer si svoj čas lahko slišal igrati Louisa Armstronga in peti Franka Sinatro. Tega dela pa tudi vsemogočni verigi Hilton ne bo nikdar uspelo povrniti.