Soba v hotelu Cubo. Foto: Cubo
Soba v hotelu Cubo. Foto: Cubo

Certifikat odličnosti največji svetovni turistični spletni portal podeljuje nastanitvam, ki vseskozi prejemajo izjemne komentarje in ocene gostov.
Elitni Cubo je na lestvici TripAdvisorja z naskokom (in z 98 odstotki pozitivnih ocen) najboljši ljubljanski hotel (pred G Design Hotelom in Adora Hotelom), lani pa je celo končal na 16. mestu lestvice najboljših hotelov v Evropi.

TripAdvisor deluje tako, da lahko vsak posameznik ob obisku nastanitve ali turistične znamenitosti poda svojo izkušnjo, mnenje in oceno o kakovosti storitev, s tem pa pripomore k vzdrževanju odličnosti v turistični dejavnosti.

Gostje večinoma poslovneži
Velika večina Cubovih strank so tuji poslovneži in hotel se ponaša s tem, da rad ugodi vsem njihovim visokim zahtevam, od posteljnine italijanskega proizvajalca Rivolta Carmignani in francoske kozmetike L'Occitaine v dizajnerskih sobah do kulinarične ponudbe v hotelski restavraciji.

Hotel s 26 sobami je delo arhitektov Roka Kuharja in Katjuše Kranjc, poleg odličja TripAdvisorja pa je od leta 2011 med drugim prejel znak kakovosti za hotelsko restavracijo MO Ljubljane, naziv najboljšega poslovnega hotela v Ljubljani po izboru vodnika InYourPocket, naziv najbolj luksuznega hotela v Sloveniji po izboru Luxury Travel Guida in priznanje World Luxury Hotel Awards za najboljši luksuzni "city hotel" v Sloveniji.