Foto: Reuters
Foto: Reuters

Število potnikov, ki potujejo prek letališča Charlesa de Gaulla, je namreč preseglo tisto na Heathrowu, londonsko letališče pa zdaj ostro kritizira britansko vlado zaradi "počasnega napredka", ko gre za njegove tekmece pri vzpostavljanju režima za testiranje potnikov na koronavirus, poroča Guardian.

Letalska industrija se je osredotočila na hitre teste kot njeno najboljšo možnost za obstanek, dokler cepivo proti virusu ne bo dosegljivo širši javnosti.

Enote za hitro testiranje na pariškem letališču Charles de Gaulle. Foto: Reuters
Enote za hitro testiranje na pariškem letališču Charles de Gaulle. Foto: Reuters

Heathrow je svojo prvo enoto za hitro testiranje odprl prejšnji teden za potnike, ki potujejo iz Londona v Hongkong, a odsotnost enot za zanesljivo testiranje pri potnikih za druge destinacije pomeni, da morajo številni ob pristanku v karanteno.

Slabi obeti

Do konca septembra so na največjem letališču v Parizu letos našteli 19,27 milijona potnikov, na Heathrowu pa 18,97 milijona. Na tretje mesto se je uvrstil amsterdamski Schiphol s 17,6 milijona, sledi pa Frankfurt s 16,16 milijona.

Kot so sporočili s Heathrowa, imajo zaradi pandemije tudi oni hude finančne težave. Dobiček v tretji četrtini leta je tako padel za 72 odstotkov v primerjavi z lanskim letom. In z drugim valom koronavirusa so obeti samo še slabši za celotno letalsko industrijo.