Idilična gorska pokrajina Kolorada je kot nalašč za sprostitev. Foto: CannaCamp
Idilična gorska pokrajina Kolorada je kot nalašč za sprostitev. Foto: CannaCamp

letovišče z dovoljenim kajenjem kanabisa v ZDA.

Kot poroča Time, je CannaCamp, skoraj 700.000 kvadratnih metrov prostran ranč v liberalnem Durangu nedaleč od Skalnega gorovja idealen za popolno popotniško sprostitev. Ranč, ki že sprejema rezervacije, se ponaša, da je prvo ameriško "kanabis letovišče", kjer se lahko dopustniki zakadijo brez strahu - in v družbi.

Za CannaCampom stoji ista družba, ki je Koloradu že dala dva "Bud+Breakfasta", a je Cannacamp še precej ambicioznejši, saj ponuja vrsto dejavnosti, od umetniških tečajev, imenovanih "Kanvas in kanabis" do "kanabis joge", od tečajev do delavnic. Gurmanski obroki so pripravljeni tako, da se podajo z marihuano, na voljo pa je tudi svetovalec, ki vam svetuje glede travnate spremljave.

V ceno vključeno vse, razen trave
Letovišče ponuja koče s po eno, dvema ali tremi spalnicami, ki lahko skupaj sprejmejo do 40 gostov, kajenje pa je dovoljeno povsod, razen v kočah samih, pa še to zgolj zaradi varnostnih razlogov. In cene? Od 395 dolarjev na osebo na noč.

Iz pravnih razlogov so sicer morali izpostaviti, da je v ceno vključeno "vse, razen trave same", a, brez strahu - zgoraj omenjeni svetovalec je tam tudi zato, da goste poveže z lokalnimi ponudniki.

Kolorado je s 1. januarjem lani kot prva ameriška zvezna država legalizirala marihuano za rekreacijsko rabo. Za priložnostno osebno rabo marihuane so se v Koloradu in v zvezni državi Washington volivci izrekli na referendumu.

Samo v prvem mesecu prodaje marihuane je Kolorado pobral že dva milijona dolarjev davkov, prvih 40 milijonov dolarjev pa so namenili za gradnjo in obnovo koloradskih šol.