Predstavitev Slovenije na največjem turističnem sejmu na Bavarskem, sejmu f.re.e. Foto: STO
Predstavitev Slovenije na največjem turističnem sejmu na Bavarskem, sejmu f.re.e. Foto: STO

Zaradi bližine Bavarske in kupne moči Bavarcev, ki radi potujejo ter se na počitnice in oddih odpravijo večkrat na leto, je sejem f.re.e. v Münchnu tudi za Slovenijo zelo pomemben, so sporočili s STO-ja.

Na stojnici Slovenske turistične organizacije (STO) na Bavarskem je prisotna vrsta ponudnikov počitnic iz Slovenije. Predstavljajo se Julijske Alpe, Hit Alpinea Kranjska Gora, Lifeclass Hotels & Spa, Sava Hotels & Resorts, Terme Čatež, Terme Olimia, Terme Topolšica, Terme Zreče & Rogla, Thermana Laško, Turizem Ljubljana, Slovenska Istra, Maribor - Pohorje, LTO Sotočje, Savinjsko-Šaleška, Vipavska dolina, Postojnska jama, Posestvo Trnulja, P&F Jeruzalem, GIZ Pohodništvo in kolesarjenje ter Camping Šobec.

Od alpske glasbe do dejavnosti v naravi
Obiskovalci slovenske stojnice se preizkušajo v različnih tematskih igrah, v pastirski igri spretnosti metanja lesenih obročev, flosarski igri zabijanja žebljev v leseno tnalo, poskrbljeno pa je tudi za degustacijo krajevnih slovenskih dobrot, vin in piva. Slovenski turizem se na sejmu letos predstavlja tudi z alpsko glasbo.

Ponudniki opažajo, da je največ povpraševanja po aktivnih počitnicah v naravi, pohodništvu, kolesarjenju, aktivnih počitnicah v termah, obisku Obale, pa tudi po krajšem obisku mest, zato ponudba slovenskih predstavnikov ustreza povpraševanju. K privlačnosti prispevajo tudi Alpe, so v sporočilu za javnost zapisali v STO-ju.

Nemški obiskovalci Slovenije so lani prvič ustvarili več kot 800.000 prenočitev, njihov obisk pa raste že vrsto let. V zadnjih letih je predstavništvo STO-ja v Nemčiji intenzivno razvijalo povezave z organizatorji potovanj in turističnimi agencijami, saj naj rezultatov brez konkretne prisotnosti s ponudbami na trgu ne bi bilo mogoče zagotoviti.

Kot so še napovedali v STO-ju, bodo za prepoznavnost Slovenije v začetku marca v okviru največje svetovne turistične borze ITB Berlin 2017 poskrbeli za do sedaj najodmevnejši nastop Slovenije.