Raziskujte neokrnjeno irsko pokrajino. Foto: Lonely Planet
Raziskujte neokrnjeno irsko pokrajino. Foto: Lonely Planet
Cinque Terre brez mase turistov. Foto: Lonely Planet

Od zelenega otoka do otoka, ki velja za kraljestvo favne. Od živahne ameriške metropole do naše očarljive sosede.
Kam jo boste torej mahnili?
1. Irska: Čeprav je verjetno točneje opisati maj kot "najmanj deževni" mesec smaragdnega otoka kot pa "najbolj sončni", je to še vedno idealen čas za obisk Irske. Odkrijte lepoto jezer okrožja Roscommon, občudujte peščenjakasto gričevje in rečne doline okrožja Cork ali se prepustite pristni irski pubžurki v Dublinu.
2. Otočje Galápagos: Neizmerno zanimiv živalski svet Galápagosa se maja v polnem sijaju postavi na ogled. Napotite se na čudovite plaže Tortuga Baya, kjer lahko opazujete orjaške želve, gnezdišča ptic in mimoploveče kite.
3. New York: Pozimi pasje leden, poleti nezdržno vroč, šele pomlad je tista, ki vam zares pusti uživati v čarih New Yorka. Obiščite fantastične botanične vrtove Brooklyna za malce omamno dišeče rožnate idile v srcu metropole.
4. Italija: Vsak, ki je kdaj na poletnem vrhuncu pohajkoval po ulicah Rima ali Milana, ve, da tudi najlepša mesta na svetu dobijo zaradi preobljudenosti grenak priokus. Enako je z obalnimi cesticami Cinque Terre ali Amalfija, zato se tja napotite zdaj. Vreme je toplo, mesta pa v polni pripravljenosti na turiste, a se še ne boste počutili kot konzervirana sardina.
In kateri destinaciji se maja izognite? Indiji. Razen, če je vaš izrecen namen videti monsun v vsej njegovi veličini, je bolje počakati na september, preden se podate v Indijo.