Urban. Foto: Igor Trček
Urban. Foto: Igor Trček

Krožna pot bo povezovala glavne mestne znamenitosti od Mestne hiše do Ljubljanskega gradu, Špico z izhodiščem za Botanični vrt, Trnovski pristan, Plečnikovo hišo v Krakovem, Rimski zid, Križanke, prenovljeno Slovensko cesto, Kongresni trg, Parlament in Prešernovo cesto.

Potniki bodo na poti videli ali si ogledali Opero, Moderno in Narodno galerijo, se v nadaljevanju po Cankarjevi cesti zapeljali do Slovenske ceste in postajališča Ajdovščina ter nato po Dalmatinovi ulici in Miklošičevi cesti čez Prešernov trg nadaljevali pot do končne postaje (Stritarjeva) pri Mestni hiši. Navedena trasa je dolga 8,5 km. Na več kot enourni vožnji po Ljubljani bodo potniki lahko poslušali predstavitev turističnega vodnika Turizma Ljubljana, ki ga bo treba prej naročiti. Kmalu bo turistom na voljo tudi zvočni posnetek, ki se bo predvajal v notranjosti električnega vlakca.

Električno vozilo Urban bo obkrožilo center Ljubljane na vsaki dve uri, štirikrat na dan. Prva vožnja je predvidena vsak dan ob 11. uri, naslednji dve ob 13. in 15. uri, zadnja vožnja pa ob 17. uri.

Jutri se tako testno obdobje električnega vlakca Urbana končuje, vožnja z njim pa bo plačljiva, kot je bilo predvideno na samem začetku uvedbe nove storitve.

Za otroke do treh let bo krožna vožnja brezplačna. Vozovnica za otroke do 12. leta bo znašala 4 evre, za odrasle 8 evrov. Do konca decembra bo veljala promocijska cena 2 evra za otroke od 3. do 12. leta starosti in 4 evre za odrasle.