Projekt, ki ga podpira tudi mednarodna smučarska organizacija FIS, združuje več kot 100 smučišč v 11 državah – poleg Mariborskega Pohorja, Cerknega, Gač, Šentjošta, Ribnice na Pohorju, Kanina in smučišča Golte se po belih strminah lahko vijuga tudi v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Švici, Franciji, Španiji, Belgiji ter na Portugalskem, Poljskem in Slovaškem.

Med drugim tudi na smučiščih, ki so priljubljena med slovenskimi smučarji – na primer Sella Nevea (Na Žlebeh), Tarvisio (Trbiž), Piancavallo, Zoncolan v Furlaniji - Julijski krajini ter Arnoldstein (Podklošter) in Innerkrems, pa tudi znana Sierra Nevada v Španiji ter Auron in Isola 2000 v Franciji.

"Pravkar pa je bila podpisana tudi pogodba za slovensko smušiče Kope, ki bo na uradnem seznamu predvidoma čez nekaj dni," je v pogovoru za MMC povedal Snowpassov predstavnik za Slovenijo Jure Bačko.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Do deset dni na enem smučišču
"Z vozovnico, ki je na prodaj na blagajnah in po spletu, lahko kupci na vsakem od povezanih oz. skupini povezanih smučišč smučajo do deset dni – te smučarske dni je mogoče izkoristiti po izbiri kadar koli v zimski sezoni od 1. novembra letos do 25. aprila prihodnje leto (prvomajska smuka ni vključena), zaporedoma ali v ločenih terminih," je dodal Bačko.

Do konca septembra je vozovnica Snowpass na voljo po akcijskih cenah – za odrasle je 395 evrov, za otroke do 12 leta pa 345 evrov. Za nakup do 11. novembra bo 100 oziroma 50 evrov dražja, po tem datumu pa bodo cene občutne višje.