Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Popotniški dnevnik - Arhiv

Kje je Jan? Pretežno

Potopis izšel v knjigi Kje je Jan? Pretežno "ždi" doma. Za zdaj. "Ogromno sveta še čaka."

13.12.2021

"Ko sem videl, da so moji popotniški blogi popestrili ponedeljkovo jutro res velikemu številu ljudi, se mi je nekako porodila ideja, da bi te zapise združil v knjigo. Pa tudi, eno je splet, drugi pa je tiskan medij," ob izidu knjige razlaga Jan Konečnik.

Avstralija po prvem valu:

Po Almini poti Avstralija po prvem valu: "Ljudje imajo znotraj zvezne države vso svobodo, ki so jo imeli prej"

17.10.2020

Avstralija je ob izbruhu pandemije – tako kot druge države – sprejela stroga pravila za omejevanje življenja, ki so jih kar kmalu precej sprostili, a meja med zveznimi državami še vedno ni mogoče kar tako prehajati, pojasnjuje Zala Bojović.

Zaprte avstralske meje

Po Almini poti Zaprte avstralske meje

18.5.2020

Tako kot po Evropi je tudi v Avstraliji čedalje manj omejitev zaradi koronavirusa, vseeno pa jih še nekaj ostaja. Regionalne meje ostajajo zaprte, a so regije, kjer je mogoče potovati, združili in tako prostor za možnosti potovanja povečali.

Rojena pod srečno zvezdo

Po Almini poti Rojena pod srečno zvezdo

4.5.2020

Tale korona pa mi je res povzročila preglavice. Prekrižala mi je vse načrte, ki sem jih imela za najino potovanje in najino prihodnost. Hecno, da še pred nekaj meseci nismo niti pomislili na to, da stvar, ki je očem nevidna, lahko povzroči takšno stanje.

Vprašanja brez odgovorov

Po Almini poti Vprašanja brez odgovorov

24.4.2020

Medtem ko še kar nisva rešila situacije glede podaljšanja vizuma v Avstraliji in je najino nadaljnje potovanje postavljeno pod velik vprašaj, sem zadnje dneve razmišljala o vzgibu in o pripravah na najino potovanje okoli sveta po Alminih stopinjah.

Miselno potovanje okoli sveta

Po Almini poti Miselno potovanje okoli sveta

13.4.2020

Zjutraj se zbudim in najprej sežem po telefonu na nočni omarici, da bi lahko še v napol spečem stanju pregledala novice dneva. Ko končno zatipam svoj telefon, se spomnim, da sem se prejšnji dan odločila, da bom opustila to rutino.

Tjokorda, kralj balijskega trženja

Po Almini poti Tjokorda, kralj balijskega trženja

6.4.2020

Koronavirus in vse posledice, ki prihajajo zaradi njegovega izbruha, so zadeli Avstralijo. Zvezne države se sicer v drugačnem ritmu odzivajo na izbruh in širitev, ampak sprejemajo podobne ukrepe po vsej državi.

Oda ženskam

Po Almini poti Oda ženskam

30.3.2020

Kamor koli sva na Baliju prispela, sva srečala močne, samozavestne ženske. Skoraj vse nastanitve, kjer sva prenočila, so vodile ženske, skuter sva najela v poslovalnici, katere lastnica je bila ženska.

Ujeta v raju ali potovanje v času novega koronavirusa

Po Almini poti Ujeta v raju ali potovanje v času novega koronavirusa

23.3.2020

Na Baliju sva z Johannesom doživela marsikaj, a ta trenutek se kot preostali svet tudi midva ukvarjava z omejitvami, ki jih je virus korona prinesel s seboj.

Umetnost bivanja na Baliju ali asta kosala kosali

Po Almini poti Umetnost bivanja na Baliju ali asta kosala kosali

16.3.2020

S severa Balija sva se po postanku v kraju Tejakula odpravila proti obmorskemu mestecu Amed, ki je znano predvsem po tem, da je izhodiščna točka za plovbo na sosednje otoke Gili, ki spadajo pod otok Lombok.

Bali: otok zmernega kastnega sistema

Po Almini poti Bali: otok zmernega kastnega sistema

9.3.2020

Na poti do mesta Lovina sva se ustavila v mestecu Singaraja, saj sva bila po dvourni vožnji že zelo žejna, potrebovala pa sva tudi dostop do medmrežne povezave.

Balijski ples na motorju

Po Almini poti Balijski ples na motorju

2.3.2020

Tri, dva, ena, skoči na motor in na juriš! Ampak počasi, predvsem počasi! To sem Johannesu v prvih dneh ničkolikokrat vzklikala v uho, ko sem sedela za njim na sedežu skuterja.

Prvi stik z Indonezijo: Galungan in Kuningan

Po Almini poti Prvi stik z Indonezijo: Galungan in Kuningan

24.2.2020

Pa se je le začelo - dolgo pričakovano potovanje v Indonezijo. Pred začetkom potovanja sva prejela kar nekaj zaskrbljenih klicev staršev zaradi izbruha koronavirusa in tudi naju je malo skrbelo, saj so mediji že poročali o primerih tudi v Indoneziji.

Strup je v majhnih stekleničkah

Po Almini poti Strup je v majhnih stekleničkah

17.2.2020

Moja vodja, ki jo komaj kdaj vidim in je ne poznam dobro, me je prosila, da z Johannesom za teden dni popaziva na njeno hišo in njene pse, medtem ko bo na dopustu.

Dan povezovanja ali dan razkola?

Po Almini poti Dan povezovanja ali dan razkola?

10.2.2020

Nekajkrat na leto v Denmarku priredijo tako imenovani "arts market", veliko tržnico z različnimi stojnicami. Na večini stojnic se predstavljajo tamkajšnji umetniki, ki izdelujejo raznovrstne izdelke, največkrat pa pri tem uporabljajo naravne materiale.

Surova moč narave

Po Almini poti Surova moč narave

3.2.2020

Iz kampa Cosy Corner, kjer sva prebila precej več kot dovoljenih sedem noči, sva se počasi želela preseliti.

Mokare, mož sprave

Po Almini poti Mokare, mož sprave

28.1.2020

Na prost dan sva obiskala sosednje, trideset kilometrov oddaljeno večje mesto v regiji, Albany.

Kdaj nas bo srečala pamet?

Po Almini poti Kdaj nas bo srečala pamet?

20.1.2020

Na začetku, ko sva prispela v Denmark, sem bila prepričana, da je mestece ime dobilo po evropski državi Danski, saj bi bilo glede na to, koliko različnih evropskih kolonistov si je poskušalo podjarmiti Avstralijo, to povsem mogoče.

Popolnoma drug svet

Po Almini poti Popolnoma drug svet

13.1.2020

Pot naju je iz Pertha peljala proti jugu. Tako vročinski val kot tudi prijatelja Duncana in vse domače živali, ki sva jih sčasoma oba z Johannesom zelo vzljubila, sva pustila za seboj.

Kot dokumentarni film o avstralskem zaporu - a v živo

Po Almini poti Kot dokumentarni film o avstralskem zaporu - a v živo

30.12.2019

Po vrnitvi v Perth sva znova bivala pri prijatelju Duncanu in mu pomagala pri delu v vinogradu, ki ga je v tem letnem času, torej poleti, kar precej.

Stran 1 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov