Adria Airways v poletni sezoni povečuje tedenske povezave iz Ljubljane. Foto: BoBo
Adria Airways v poletni sezoni povečuje tedenske povezave iz Ljubljane. Foto: BoBo

V poletni sezoni, ki bo trajala do 26. oktobra, bo Adria Airways Ljubljano z direktnimi poleti povezala s 16 mesti, in sicer z Amsterdamom, Brusljem, Dunajem, Københavnom, Frankfurtom, Manchestrom, Münchnom, Parizom, Podgorico, Prago, Prištino, Sarajevom, Skopjem, Sofijo, Tirano in Zürichom. Prav tako bo letalski prevoznik še naprej povezoval Prištino in Tirano s Frankfurtom in Münchnom, so sporočili iz letalskega prevoznika.

Skupno bo Adria opravila 194 tedenskih poletov na 20 različnih linijah. Potniki bodo tedensko iz Ljubljane v München leteli devetnajstkrat, štirinajstkrat bodo lahko poleteli v Prištino, prav tako bodo na 14 povečali tedenske polete v Skopje. V Tirano bo Adria prav tako letela štirinajstkrat tedensko.

Nekatere direktne letalske povezave je Adria ukinila. Že januarja so sporočili, da ukinjajo neposredni povezavi z Moskvo in Düsseldorfom, prav tako na seznamu poletnih poletov ni več direktnih poletov do Varšave in Kijeva.

So pa v Adrii zapisali, da lahko potniki do Beograda, Berlina, Delhija, Düsseldorfa, Göteborga, Hamburga, Helsinkov, Carigrada, Moskve, Osla, Singapurja, Stockholma, Stuttgarta, Varšave in Ženeve potujejo z direktnimi ali povezanimi poleti z letalskimi družbami pod skupno oznako.

Direktor Adrie Airways Holger Kowarsch je poudaril, da je odgovornost pred novo sezono velika. "Zelo zahtevne razmere v letalski industriji ostajajo nespremenjene, poleg tega pa nikakor ne smemo dopustiti, da bi se ponovile izkušnje lanskega poletja. Vsa prizadevanja tako nadalje vlagamo v večjo operativno odličnost in zanesljivost ter ohranjamo poslovno stabilnost," je dejal.
Adria sicer še naprej širi sodelovanje s tujimi družbami.