Ladja Albatros ima prostora za 800 potnikov. Foto: ekoper.si
Ladja Albatros ima prostora za 800 potnikov. Foto: ekoper.si
Albatros v Kopru
Tudi letos so v Turistični organizaciji Koper večje dogodke v mestu uskladili s prihodi potniških ladij. Foto: ekoper.si

Ladja Albatros pluje že od leta 1973, ko je bila splavljena kot Royal Viking Sea za ameriško ladjarsko družbo Royal Viking Line, vmes je kar nekajkrat zamenjala lastnika, dokler je ni leta 2005 kupilo nemško podjetje Phoenix Reisen in z njo nadomestilo prvega Albatrosa te družbe.

Čezoceanka, ki pluje pod zastavo Bahamov, je dolga 205 in široka 25 metrov, kot omenjeno pa sprejme do 800 potnikov.

Letos v Koper prihaja 61 ladij s skupno skoraj 80.000 turisti
Albatros je sicer le ena izmed (predvidoma) 61 potniških ladij, ki bodo v koprsko pristanišče vplule do konca leta in tako v državo pripeljale malo manj kot 80.000 turistov, so sporočili iz Mestne občine Koper.

Ob tem so dodali, da bo največ potniških ladij v pristanišče priplulo maja in oktobra. Sezona sicer traja od februarja do novembra, ko bo Koper obiskala zadnja takšna ladja.

Tudi letos so v Turistični organizaciji Koper večje dogodke v mestu uskladili s prihodi potniških ladij, prav tako bodo skušali znamenitosti in doživetja turistom približati s kartico doživetij Koper Card, so še sporočili s koprske mestne občine.