Foto:
Foto:
Letalo
Tudi predstavniki CTM Travelair so po navedbah TZ Portorož izpostavili, da je njihov glavi interes, da se projekt čim prej uresniči. Foto: EPA

Agencija CTM Travelair iz Neaplja je sporočila, da ima italijanska agencija za civilno letalstvo dodatne zahteve do letalskega prevoznika Minoan Air in letališča Salerno v povezavi z operativnimi postopki za izvedbo poletov. A v Turističnem združenju (TZ) Portorož ne vidijo razloga, da projekta z manjšim zamikom ne bi realizirali.

Pogodba med tujimi partnerji mora biti zato v tem segmentu revidirana, kar bo urejeno v najkrajšem možnem času, so sporočili iz TZ Portorož.

V Portorožu pri tem čakajo le na to, da tuji partnerji med seboj uredijo vse zakonske obveznosti in jim sporočijo nov datum začetka poletov. Podobnega mnenja je tudi direktor Aerodroma Portorož Robert Krajnc, ki je ob tem poudaril, da so izpolnili vse svoje obveznosti in zahteve iz inšpekcijskih nadzorov na področju letališke varnosti ter da so popolnoma pripravljeni na vzpostavitev čarterske linije.

Tudi predstavniki CTM Travelair so po navedbah TZ Portorož izpostavili, da je njihov glavi interes, da se projekt čim prej realizira. Čarterska povezava naj bi delovala vse leto dvakrat tedensko z letalom družbe Minoam Air, ki bo lahko prepeljalo do 50 potnikov naenkrat.

Italijanski partner naj bi v redno letalsko čartersko povezavo med Portorožem in tremi južnoitalijanskimi letališči v petih letih vložil 3,7 milijona evrov letno.