Dalmatian Airlines bi moral prvič poleteti v ponedeljek iz Stuttgarta. Foto: Facebook Fly Dalmatian
Dalmatian Airlines bi moral prvič poleteti v ponedeljek iz Stuttgarta. Foto: Facebook Fly Dalmatian

Kazalo je že, da je novi nizkocenovni ponudnik poletov iz Zagreba v številne evropske prestolnice le prevara, saj so se upravitelji spletne strani in lastniki čez noč pogreznili v zemljo. V sredo pa je spletna stran znova "oživela", a je na njej le kratko obvestilo v angleščini in hrvaščini.

"Dragi kupci. Z velikim obžalovanjem sporočamo odločitev Dalmatiana, da neha prodajati vozovnice, ker je eden izmed investitorjem zapustil družbo. Zaradi tega odhoda vam ne moremo več omogočiti ustrezne podpore in storitev. Na žalost ne pričakujemo, da bi se položaj v kratkem času izboljšal. Zato smo sprejeli to odločitev, tudi da zavarujemo interese naših kupcev," med drugim piše v sporočilu.

Ob tem dodajajo še: "Poleg tega smo obvestili našo banko (PBZ), naj VRNE CELOTNI ZNESEK vsem potnikom, ki so kupili letalsko vozovnico pri Dalmatianu. Naša banka je vračila obdelala danes, tako da lahko kupci pričakujejo vračila denarja na račune kreditnih kartic, s katerimi so opravili nakup."

Na koncu so se opravičili za neprijeten položaj, v katerem so se znašli kupci njihovih vozovnic.

Prvi polet novega nizkocenovnika bi se moral zgoditi v ponedeljek, 30. junija, iz Stuttgarta, nato pa naj bi dvakrat na teden leteli v Düsseldorf, Ženevo, Hamburg, Larnaco, Milano, Prago, Rim, Sofijo, Varšavo in Zürich. A je že zdaj jasno, da ne bo niti prvega poleta. Tistim redkim, ki so že kupili vozovnice, so namreč pred dnevi začeli pošiljati elektronsko pošto z obvestilom, da je njihov polet odpovedan.