Spletna stran Dalmatian Airlines ni dostopna. Foto: Spletna stran
Spletna stran Dalmatian Airlines ni dostopna. Foto: Spletna stran

"Na našo veliko žalost je Dalmatian sprejel odločitev, da prekine prodajo kart zaradi odstopa enega izmed investitorjev. Ta odstop je vplival na naše zmožnosti, da vam, potnikom, ponudimo primerno uslugo in podporo s strani Dalamtiana. Na žalost ne pričakujemo, da se bodo razmere v kratkem spremenile, zato smo sprejeli to odločitev, da bi zaščitili interes naših potnikov," so zapisali v uradnem sporočilu za javnost na svoji spletni strani. Obljubili so, da bodo potnikom vrnili denar.

Prvi polet novega nizkocenovnika bi se moral zgoditi v ponedeljek, 30. junija, iz Stuttgarta, nato pa naj bi dvakrat na teden leteli v Düsseldorf, Ženevo, Hamburg, Larnaco, Milano, Prago, Rim, Sofijo, Varšavo in Zürich. A je že zdaj jasno, da ne bo niti prvega poleta. Tistim redkim, ki so že kupili vozovnice, so namreč pred dnevi začeli pošiljati elektronsko pošto z obvestilom, da je njihov polet odpovedan.

Na hrvaški spletni strani Croatia Week, ki je o ustanovitvi letalske družbe poročala že sredi aprila, tako kar mrgoli komentarjev z opozorili in informacijami o odpovedanih poletih. Telefonska številka, trdijo, ni nedosegljiva oz. ne obstaja, podobno pa je tudi z njihovo spletno stranjo, kjer piše le, da jo prenavljajo.

Tudi na zagrebškem letališču so potrdili, da ta letalski prevoznik pri njih ne vzleta ali pristaja, niti ni naveden med prevozniki, ki na omenjenem letališču delujejo.

Na spletni strani Po svetu žrtvam prevare še svetujejo, naj čim prej prek svoje kreditne kartice sprožijo postopek reklamacije.