Letalo iz Londona bo na brniškem letališču pristalo vsak ponedeljek, sredo, petek in nedeljo. Foto: Reuters
Letalo iz Londona bo na brniškem letališču pristalo vsak ponedeljek, sredo, petek in nedeljo. Foto: Reuters
Letališče Jožeta Pučnika
V zimskem voznem redu je Brnik s tremi londonskimi letališči povezan s 15 poleti. Nizkostroškovno ponudbo poleg Easyjeta zagotavlja še Wizz Air, in sicer s povezavama na letališči London - Luton in Bruselj - Charleroi. Foto: BoBo

Easyjet je okrepil ponudbo poletov iz Londona v Ljubljano. Prvo letalo z letališča Gatwick je priletelo v ponedeljek zvečer, so sporočili iz Aerodroma Ljubljana. Letalo iz Gatwicka bo na brniškem letališču pristalo vsak ponedeljek, sredo, petek in nedeljo.

Easyjet z novo ponudbo dopolnjuje povezavo z letališčem London - Stansted, kamor pozimi leti vsak dan. Easyjet je svoj prvi polet na slovenski trg opravil aprila 2004 in je sprva štirikrat tedensko letel med Stanstedom in Brnikom, od tedaj pa se obseg prometa povečuje.

Kot so izpostavili v upravljavcu brniškega letališča, je Easyjet pomembno prispeval k postavitvi Slovenije na zemljevid letalskih turističnih destinacij. Do danes je namreč na brniškem letališču opravil 9.748 vzletov in pristankov ter na svojih letalih v Slovenijo in iz nje prepeljal nekaj manj kot 1,3 milijona potnikov.

Še več nizkocenovnih letov
Trenutni delež potnikov, ki potujejo z nizkocenovnimi poleti, je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana 14,2 odstotka, ob tem pa na letališču zagotavljajo, da bo tovrstne izbire prihodnje leto še več.

Nizozemski nizkocenovnik Transavia bo od 4. aprila prihodnje leto naprej trikrat tedensko (ob torkih, četrtkih in nedeljah) letel v Amsterdam, trije nizkocenovni prevozniki pa bodo potnikom z ljubljanskega letališča ponujali skupaj vsaj 20 poletov tedensko.

O letalskih povezavah v Slovenijo razmišljajo tudi v tretjem največjem evropskem nizkocenovnem prevozniku Norwegian Air Shuttle. Kot so pred pred nekaj tedni poročali nekateri portali, so iz družbe sporočili, da sta tako Slovenija kot Makedonija zanimivi destinaciji za družbo, ki vztrajno širi mrežo med državami nekdanje Jugoslavije.