Največja nadloga: otroci v letalu? Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Največja nadloga: otroci v letalu? Foto: freedigitalphotos.net

Raziskava časnika Telegraph je pokazala, da so prav nemirni otroci tisti, ki predstavljajo letalskim potnikom največjo nadlogo. Večina Telegraphovih bralcev tudi podpira zamisel o letalskih poletih brez otrok oziroma otroških jaslih, za to ugodnost bi bila kar tretjina vprašanih pripravljena plačati več.

Ideja ni ravno za lase privlečena: znano je, da letalski potniki niso nsjbolj strpni do najmlajših na krovu, česar se dobro zaveda tudi malezijska letalska družba Air Asia X, ki je februarja, ob vsesplošnem odobravanju javnosti, uvedla na svojih letalih prostor, namenjen zgolj odraaslim.

"Dojenčki sodijo med prtljago"
"Morda je malce presenetljivo, da letalske potnike na splošno manj motijo pijanci, osorno osebje in klepetavi sosedje kot pa otroci, ki so morda le zdolgočaseni, navdušeni ali celo prestrašeni,"
je povedala Caroline Lloyd s spletne strani Gocompare.com, ki je raziskavo naročila.

Britanske starše (pa tudi preostalo javnost) je sicer tik pred to raziskavo precej razburila izjava Jeremyja Clarksona, voditelja priljubljene oddaje Top Gear, ki se je po poletu na Škotsko javno vprašal, "kdaj se bodo pri British Airwaysu zavedeli, da sodijo dojenčki v prostor za prtljago".