Foto: BoBo
Foto: BoBo

Lanske številke prepeljanih potnikov so dosegli ob skoraj nespremenjenem številu letalskih operacij, še vedno pa zaostajajo za predkoronskim letom 2019, ko so opravili 17.333 letalskih operacij in našteli 28.881 gostov.

Kot so za STA navedli v Aerodromu Portorož, si ob trenutnem negotovem položaju predvsem ne želijo zaostritev in zapiranja meja zaradi epidemioloških razmer, obenem pa pričakujejo dobre vremenske razmere, ki bodo na letališče privabile čim več gostov.

V sklopu sodelovanja s t. i. tour operaterjem, ki v Portorož vodi švicarske goste, so v pogovorih za letošnjo poletno sezono. Poleg dosedanje destinacije – majhnega mednarodnega letališča v bližini kraja La Chaux-de-Fonds – pogovori potekajo še glede destinacije Bern. Kot so sicer pojasnili v Aerodromu, ne gre za redno linijo, ampak za klasično povezavo v sklopu splošnega letalstva.

V Sečovljah bi letos želeli predvsem izpeljati projekte, ki so jih v zadnjih dveh letih odpovedali zaradi nestabilnih razmer v letalstvu. Med večje projekte spada delna obnova terminala.

Na portoroškem letališču si sicer že dalj časa prizadevajo najti ustrezne rešitve, ki bi jim omogočile več kot nujno širitev in obnovo zastarele letališke infrastrukture, pri čemer so že pred časom poudarili potrebo po dodatnih površinah za parkiranje letal.