Izola. Foto: BoBo
Izola. Foto: BoBo

Brezplačni prevozi bodo na voljo ob sobotah in nedeljah, in sicer dvakrat v dopoldanskem času in dvakrat v popoldanskem času.

Potniki se bodo lahko med 8. in 20. uro na ladjo vkrcali oz. izkrcali v Ankaranu na pomolu pri kampu v letovišču Adria Ankaran, v Kopru na zunanji obali ob parkirišču na Ukmarjevem trgu, v Izoli na pomolu pred hotelom Marina in v Piranu v pristanišču na pomolu pri rdečem svetilniku.

Novice bodo veseli tudi kolesarji, saj bo ladja opremljena s petimi nosilci za kolesa, ki jih bo možno uporabiti brezplačno po sistemu, kdor prvi pride, prvi melje.

Brezplačni ladijski prevozi so pilotna aktivnost projekta Crossmoby v sklopu programa sodelovanja Interreg V-A Italija Slovenija 2014-2020, katerega partner je Regionalni razvojni center Koper.

Kot so pojasnili, Crossmoby spodbuja trajnostno mobilnost in prek pilotnih aktivnosti vzpostavlja intermodalne storitve potniškega prometa. Ena od teh so ladijski prevozi za potnike, ki bodo potekali petnajst koncev tedna zapored, in sicer od konca junija do konca septembra.