Ryanairu je bilo dovolj nemirnih potnikov. Foto: EPA
Ryanairu je bilo dovolj nemirnih potnikov. Foto: EPA

Relacija Škotska-Ibiza, kamor radi potujejo številni zabave željni Britanci, si je v zadnjih letih prislužila precej slab sloves. Septembra lani je skupina pijanih potnikov med poletom skandirala in cepetala z nogami, leta 2013 pa so bili zaradi težavnih potnikov prisiljeni polet preusmeriti na letališče v Beauvaisu.

"Potniki ne bodo smeli na krov prinašati alkohola, vsa kabinska prtljaga pa bo pri vratih natančno pregledana," so sporočili iz Ryanaira. "Vse kupljene alkoholne substance morajo biti zapakirane v primeren kos prtljage, ki vam ga bomo brezplačno pospravili do konca poleta. Potnikom, ki bodo skušali alkohol pretihotapiti na krov, bomo potovanje odrekli brez možnosti vračila stroškov."

Varnost na prvem mestu
Ryanair pravi, da je prepoved "v najboljšem interesu potnikov". "Udobje in varnost naših potnikov in ekipe sta naši prednostni nalogi, neposlušnega vedenja pa ne bomo tolerirali," je povedal tiskovni predstavnik letalske družbe.

Ryanair sicer ni edina letalska družba, ki se spopada z incidenti, ki jih povzročajo opiti potniki. Glede na podatke agencij za civilno letalstvo so z alkoholom povezani incidenti na letalih v zadnjih petih letih občutno porasli. Samo v Veliki Britaniji so lani potrdili najmanj 114 incidentov nemirnih potnikov, kar je večinoma povzročila alkoholiziranost.