Mojstrana. Foto: Ksenja Tratnik/MMC RTV SLO
Mojstrana. Foto: Ksenja Tratnik/MMC RTV SLO

S turističnim avtobusom lahko potujete od krajev pod Triglavom vse do Planice. Med vožnjo boste lahko opazovali neokrnjeno alpsko naravo z vršaci in ohranjeno bogato etnografsko dediščino, začenši s tipično alpsko arhitekturo, ter polja in travnike, na katerih ponekod še stojijo kozolci, ki so značilni za slovensko območje.

Avtobus vas bo pripeljal tudi do naravnega rezervata Zelenci, ki vas bodo očarali z zeleno smaragdno barvo, gozd, ki ga obdaja, pa vam bo v toplih poletnih dneh nudil senco.

Avtobus pa ne bo namenjen le obiskovalcem Kranjske Gore, temveč tudi občanom za opravljanje vsakodnevnih opravkov.

Za te bo ob predložitvi osebnega dokumenta, ki bo izkazoval prebivališče v občini Kranjska Gora, vožnja s turističnim avtobusom brezplačna. Za otroke do vključno šestega leta je vožnja z avtobusom brezplačna, vsi drugi pa bodo za dnevno vozovnico odšteli tri evre.

Iz Mojstrane v dolino Vrata brezplačno
Novost letošnje sezone je brezplačni avtobusni prevoz iz Mojstrane v dolino Vrata. Vzpostavili so ga, da bi obiskovalce, pohodnike in gornike spodbudili k uporabi javnega prevoza in s tem razbremenili cesto v dolino Vrata.

Vozil bo med 1. julijem in 21. avgustom, v obdobju med 23. julijem in 21. avgustom bo Mojstrana z dolino Vrata povezana kar z osmimi linijami dnevno.