Slovenski letalski prevoznik ne bo letel v Stockholm in Köln. Foto: BoBo
Slovenski letalski prevoznik ne bo letel v Stockholm in Köln. Foto: BoBo

V Adrii Airways so pojasnili, da bodo obe destinaciji pokrivali z njihovo širšo mrežo letenja. Vsem potnikom, ki že imajo vozovnice za potovanje iz Kölna ali v Köln oziroma Stockholm, bodo zagotovili potovanje do končne destinacije v okviru širše mreže oziroma jim bodo povrnili ceno vozovnice. Poleti niso več direktno oglaševani, so zapisali.

Ob tem so zagotovili, da ostajajo drugi poleti iz Ljubljane, ki so predvideni v poletnem voznem redu, nespremenjeni. Izjema je le Bruselj, kjer po terorističnih napadih še niso v celoti vzpostavili potniškega prometa. Prečiščen vozni red je v pripravi.

Adria Airways v okviru poletnega voznega reda sicer leti v Amsterdam, Berlin, Bruselj, Dunaj, Frankfurt, Köbenhavn, London, Manchester, Moskvo, München, Pariz, Podgorico, Prago, Prištino, Sarajevo, Skopje, Varšavo in Zürich. Poleg tega ima v načrtu še čarterske polete.

Adria z novim vodstvom
Investicijski sklad 4K Invest je sredi marca tudi uradno prevzel 96,09-odstotni delež v Adrii Airways. Na novo imenovani član uprave, ki je vmes že postal prvi mož družbe, Arno Schuster je takrat dejal, da bodo preučili obstoječo mrežo linij. Priznal je, da vedno obstajajo kakšne nove ideje, vendar je dejal, da trenutno ne načrtujejo drastičnih sprememb. "Želimo povečati in rasti z obstoječo mrežo ter jo narediti učinkovitejšo," je dodal.