Beograjsko letališče pričakuje, da bo do leta 2015 pripravljeno na polete na dolge linije. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija
Beograjsko letališče pričakuje, da bo do leta 2015 pripravljeno na polete na dolge linije. Foto: MMC RTV SLO/Televizija Slovenija

Letališče bo tako v prihodnjih dveh letih postalo veliko gradbišče - širiti nameravajo letališko ploščad in zgradbo drugega terminala, je pojasnil glavni izvršni direktor upravljavca beograjskega letališča Saša Vlaisavljević. Dodal je, da pričakujejo, da bodo leta 2015 pripravljeni na polete na dolge linije.

Srbski premier Aleksandar Vučić je letos že dejal, da bodo do konca leta 2016 oz. 2017 postali največje vozlišče v regiji.

Da bi zadostili pričakovani rasti - po rekordnem letošnjem letu želi prihodnje leto letališče prevoziti od pet do 5,5 milijona potnikov -, nameravajo znova zagnati projekt širjenja zmogljivosti, ki postajajo omejene. "Pričakujemo, da bomo prihodnje leto dosegli okoli desetodstotno rast, kar pomeni, da bomo dosegli zgornjo mejo naših zmogljivosti, zato moramo vlagati v infrastrukturo," je še povedal Vlaisavljević.

Francozi želijo partnerstvo s Srbi
Francoska skupina Vinci, ki se ukvarja z gradbeništvom in upravljanjem infrastrukture, njena družba Vinci Airports pa se je zanimala za upravljavca brniškega letališča Aerodrom Ljubljana, je pred kratkim izkazala zanimanje za vlaganje v beograjsko letališče ali pridobitev koncesije. "Zainteresirani smo za dolgoročno partnerstvo," je dejal predsednik uprave Vinci Airportsa Nicolas Notebaert.