Adria Airways bo od 1. junija trikrat tedensko letel na najnovejše londonsko letališče Southend. Foto: BoBo
Adria Airways bo od 1. junija trikrat tedensko letel na najnovejše londonsko letališče Southend. Foto: BoBo

Za polete namreč vlada veliko zanimanje, najcenejše povratne vozovnice po 69 evrov so hitro razprodali, trenutno je mogoče polet v London in nazaj rezervirati od 138 evrov navzgor.

Adria Airways bo od 1. junija trikrat tedensko letel na najnovejše londonsko letališče Southend.

Kot je povedala Sara Slodej, v Adrii pristojna za stike z javnostjo, so veliko večino sedežev prodali v Sloveniji in po spletu. Manjši delež vozovnic je bil prodan prek bookinga oziroma klicnega centra, minimalni delež so rezervirale tudi agencije.

Koliko bo za obisk Slovenije zanimanja pri angleških turistih, bo bolj jasno v naslednjih dneh, ko v britanski prestolnici začenjajo kampanjo. Promocijske dejavnosti za svoje polete bodo peljali tudi na drugih tujih trgih, zlasti na Hrvaškem, v Avstriji in na Madžarskem.

Adria je za zdaj polete iz Maribora zagotovila do konca septembra, ali bodo v štajerski prestolnici ostali tudi oktobra, pa se bodo v primeru dobre zasedenosti poletnih poletov odločili najpozneje maja. V tem času so načrtovali okoli 10.000 potnikov, čeprav v letalskem prevozniku natančnih številk za zdaj ne razkrivajo, naj bi se doslej približali že skoraj polovici načrtovane številke.

Letos brez dodatnih linij
Sicer pa letos poleg rednih poletov v London in čarterskih poletov na grški Zakinthos in turško Antalyo ne načrtujejo dodatnih novih linij iz Maribora. Znova so potrdili, da bodo prihodnje leto verjetno dodali še kakšne nove destinacije, a konkretnih letališč za zdaj še ne morejo navesti. Odločitev o teh, tako z Brnika kot iz Maribora, načrtujejo do konca maja.

Na mariborskem letališču se medtem že pripravljajo na uresničitev ambicioznih ciljev za povečanje prometa v naslednjih letih. V ta namen se že dogovarjajo s potencialnimi najemniki lokalov na letališču, med drugim za brezcarinsko prodajalno, ki naj bi jih izbrali še pred poletno sezono. Lani so prepeljali 18.000 potnikov na čarterskih povezavah, letos jih načrtujejo okoli 35.000, v petih do sedmih letih pa želijo prepeljati okoli pol milijona potnikov.