Z vlakom se lahko zapeljete tudi do Obale. Foto: BoBo
Z vlakom se lahko zapeljete tudi do Obale. Foto: BoBo

Slovenske železnice namreč čez poletje znova uvajajo dodatne vlake iz Maribora v Koper in nazaj, popeljali pa vas bodo tudi v sosednje Pulj, Split in Budimpešto, pojasnjujejo.

V Koper bosta vlaka iz Maribora odpeljala vsak dan (od 22. junija do 31. avgusta) ob 3.40 in ob 6.50. Dodatni vlak pa bo iz Kopra proti Mariboru odpeljal ob 20.08. Ob sobotah, nedeljah in praznikih bo na Obalo vozil tudi vlak ICS z odhodom iz Maribora ob 5.45.

Od 24. junija do 31. avgusta bo dvakrat na teden vozil tudi dodaten vlak iz Ljubljane skozi Maribor v Budimpešto in nazaj. Na relaciji Ljubljana–Maribor–Budimpešta bo vozil ponoči, s torka na sredo in s petka na soboto, na relaciji Budimpešta–Maribor–Ljubljana pa ob ponedeljkih in četrtkih.

Cenejša potovanja za mlade in ljudi, ki potujejo v skupinah
Od 22. junija do 31. avgusta pa se boste lahko z vlakom ugodno zapeljali tudi do Pulja, pri čemer na Slovenskih železnicah izpostavljajo, da bo povratna vozovnica iz Ljubljane stala 28,20 evra, potovanje v skupini do šestih oseb pa bo še cenejše, in sicer 22,20 evra za enega potnika. "Najceneje bodo potovale skupine mladih do 20 let, saj bodo deležne 70-odstotnega popusta, s katerim bo potovanje iz Ljubljane do Pulja in nazaj stalo le 14,20 evra," so še zapisali v sporočilu za javnost. Iz Ljubljane pa se lahko odpravite tudi v Split, a brez prestopanja v Zagrebu žal ne bo šlo.

Oglaševalsko kampanjo "Letos gremo na dopust z vlakom!" so na Slovenskih železnicah popestrili z oglasom, pri katerem so sodelovali igralci iz filma Čefurji raus!, ki prihaja na velike zaslone jeseni. Ogledate si ga lahko spodaj.